Search
Close this search box.

Plesna skupina Smaragdne oči iz Dravske doline navdušila Italijo

Zasedba ljubiteljskih plesalk iz Vuzenice, Mute in Radelj ob Dravi je prinesla s tekmovanja v Riminiju kar dve prvi mesti. Bravo!

Pretekli konec tedna se je plesna skupina Smaragdne oči mudila v Riminiju (Italija) na mednarodnem plesnem tekmovanju Rimini Fest Info Dance. To je potekalo vse od četrtka, 18. maja in do nedelje, 21. maja 2023. Priplesale so si kar dve prvi mesti. Punce so navdušene in presrečne za to nepozabno izkušnjo.

Sicer skupina Smaragdne oči obstaja že vse od leta 2007, ko so delovale kot sekcija v okviru Kulturnega društva Muta Vuzenica. Takrat jim je plesno znanje predajala mentorica Edita Čerče. Nato jih je leta 2015 pričela poučevati Tatjana Sušek in svoj repertuar so dodatno obogatile s stiliriziranimi plesi različnih narodov: country, ciganski ples, charelstone, flamenko… No, v letošnjem letu so se suvereno odločile za samostojno pot in delujejo kot Plesno društvo Smaragdne oči. Predsednica društva je Renata Stermšnik.

Druži jih predvsem dušna želja po plesu, sprostitev, smeh, novi gibi, novi plesi in prijateljstvo. Enostavno uživajo v plesu. Predsednica društva Renata nam je povedala: “Vse smo amaterke, razen naše mentorice Tatjane, ki zelo verjame v našo skupino in jo zna tudi na pravi način spodbujati. No, pa tudi Jana ima plesno predznanje.”

Plesno skupino Smaragdne oči sestavljajo ženske in dekleta vseh starosti, trenutno njihovo plesno mavrico oblikuje starostna lestvica od 19 do 66 let in odprte so tudi za nove članice, ki jih veseli ljubiteljsko plesanje. Rade se medgenaricjsko povezujejo. Trenutno v skupini plešejo: Renata Stermšnik, Tatjana Sušek, Lucija Bivšek, Tatjana Krautberger, ki je članica že od vsega začetka društva, pa Nada Gros, Anja Mihelič, Karina Golob, Katarina Aplinc, Alenka Šavc, Viktoriia Novytska in Jana Stermšnik.

Iskreno se zahvaljujejo vsem, ki so jih podprli na poti tekmovanja v Italiji, predvsem donatorjem. Brez njih bi bila ta želja neuresničena. Ta uspeh, ki jim seveda veliko pomeni, jim daje tudi ogromno motivacije za delo v prihodnje. Še naprej se bodo z veseljem potile in plesale s srcem ter ljubeznijo do ljubiteljskega plesa.

Pozitivno naravnana in simpatična plesna zasedba deklet iz Dravske doline pa vam še sporoča: »Uživajte življenje, radi se imejte in veliko se smejte.« Vabljeni, da jih spremljate tudi TUKAJ.

Za odličen plesni uspeh jim čestitamo tudi iz našega uredništva!

Vir: Plesno društvo Smaragdne oči

Dogodki

Zasedba ljubiteljskih plesalk iz Vuzenice, Mute in Radelj ob Dravi je prinesla s tekmovanja v Riminiju kar dve prvi mesti. Bravo!