Search
Close this search box.

Planinci so se ob sončnem vremenu podali na 27. pohod v spomin na Jožeta Šisernika

Pohodniki in ljubitelji gora so se pod vodstvom Petra Zupanca in Franca Bricmana podali na že 27. pohod od Dravograda do koče na Kremžarjevem vrhu. Pohod vsako leto pripravijo člani PD Slovenj Gradec v spomin na prekmalu umrlega planinca, gorskega reševalca in alpinista Jožeta Šisernika, udeležili pa so se ga tudi člani PD Mislinja.

Z avtobusom, ki vozi na redni liniji Gornji Grad – Maribor, so se zapeljali do Dravograda. Že takoj ko so izstopili, jih je pozdravilo sonce in naznanilo lep dan. Celo pot od Dravograda do koče so pohodniki uživali v razgledih na Peco, Uršljo goro, Pohorje in na ostale griče v okolici.

Kot so povedali udeleženci pohoda, je bila hoja prijetna, saj na poti ni bilo snega pa tudi blata ne, ker so bile poti še pomrznjene. Tako jim je čas ob prijetni hoji in občudovanju razgledov minil hitro in cilj je bil dosežen. Na koči so se okrepčali, po krajšem počitku pa so krenili proti Slovenj Gradcu, do koder so potrebovali dobro uro hoje.

»Preživeli so čudovit dan, ki nam ga je dodatno polepšalo čudovito vreme,« pa so bili ob koncu dneva enotnega mnenja vsi pohodniki.

Tekst in foto: Peter Zupanc

 

Dogodki