Planico bodo letos obiskali tudi učenci petih osnovnih šol s Koroške

Za junake zime bo z Niko Križnar navijalo več kot 4.000 Otrok Triglava. Na zadnji četrtek v marcu bo dolino pod Poncami obiskalo tudi 255 otrok s spremljevalci s Koroške.

Tokratna sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih je rekordno dolga. K njenemu zaključku bo junake zime z bučnim navijanjem pospremilo skoraj 4.000 Otrok Triglava, med njimi tudi učenci in njihovi spremljevalci s petih koroških osnovnih šol. Med mladimi ljubitelji smučarskih skokov, ki si bodo pod okriljem največje slovenske zavarovalnice ogledali četrtkov uradni trening in kvalifikacije, bo za najboljše smučarske skakalce sveta navijala tudi Nika Križnar.

»V veselje mi je, ko vidim številne otroke, kako z navdušenjem spremljajo tekmo in komaj čakam, da bom letos med njimi. Vem, da prisotnost mladih navijačev veliko pomeni vsem skakalcem. Ko tekmujem, sem tudi sama navdušena nad otroškimi spodbudami, saj najmlajši navijači vedno povedo točno tisto, kar mislijo. Njihovo veselje tako pritegne, da bi jih najraje objel in se jim zahvalil, da so prišli,« je povedala ena najboljših slovenskih smučarskih skakalk Nika Križnar in ljubitelje smučarskih skokov vseh generacij povabila v Planico: »Ta konec tedna pridite navijati v Planico. Naj ta ostane kraj, ki slovi po rekordnem številu in navdušenju navijačev!«

Za skakalce navijajo že več kot štiri desetletja

Tradicionalna akcija Otroci Triglava mladim navijačem oglede smučarskih skokov v dolini pod Poncami omogoča že vse od leta 1979. V tem času je z največjo slovensko zavarovalnico športni praznik v Planici obiskalo že več kot 104 tisoč ljudi. »Tudi letos bomo v Planico peljali več kot 4.000 otrok, osebe s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce. S tradicionalno akcijo že desetletja generacijam pričaramo brezskrben dan, ki mlade ljubitelje športa združuje v bučnem navijanju. Verjamemo, da šport povezuje in presega meje. Želimo si, da bi s to mislijo mladi navijači sledili zgledu najboljših smučarskih skakalcev sveta in se na zdrav ter aktiven način soočali z izzivi življenja,« je pred začetkom zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

V dolino pod Poncami tudi osnovnošolci s Koroške

Planico bodo letos obiskali tudi učenci petih koroških osnovnih šol s Koroške. »Tokrat bomo nepozaben dan v družbi sovrstnikov iz celotne Slovenije omogočili učencem z Mežice, Raven na Koroškem, Črne na Koroškem, Ribnice na Pohorju in Podgorja. Tako bo Planico obiskalo več kot 250 otrok in njihovih spremljevalcev z območja, ki ga pokriva naša območna enota. Želimo jim, da na ta dan pozabijo na vse skrbi, se prepustijo veselemu vzdušju in s seboj domov prinesejo lepe spomine ter po zgledu najboljših smučarskih skakalcev sveta tudi motivacijo za še bolj zdrav in aktiven življenjski slog,« sporoča Tonja Vinkl Vončina, direktorica slovenjgraške območne enote Zavarovalnice Triglav.

Znan zmagovalec natečaja za pokal Planica 7

Dogajanju pod Poncami se otroci in mladi letos pridružujejo tudi z izvirnimi risbami za pokal Planica 7. Pravi pokal bo narejen po risbi skoraj 11-letnega Žige Ščuka. Mladi ustvarjalec bo na zadnji dan največjega slovenskega športnega praznika pokal za tekmovanje Planica 7 izročil skakalcu, ki bo v štirih dneh zaključka svetovnega pokala zmogel sedem najboljših skokov. Dogajanju v Planici se bodo pridružili tudi nadobudni mladi umetniki Taja Zabukošek, Julia Zidar in Črt Mihelič, ki so tekom ustvarjalnega natečaja za svoje risbice prejeli največ glasov širše javnosti.

Vir: Luka Pušnik, Triglav

Dogodki