Search
Close this search box.

PGD Golavabuka: Prevzem novega gasilskega vozila in praznovanje 90-letnice društva z Modrijani (VIDEO in FOTO)

Danes, 2. junija, je na letališču v Mislinjski Dobravi slovesno. Prostovoljno gasilsko društvo Golavabuka namreč praznuje jubilejnih 90 let delovanja. V sklopu prireditve, ki traja že ves dan, so namenu predali tudi novo gasilsko vozilo za prevoz članov moštva PGD Golavabuka, uradno dogajanje pa bodo zaključili z veliko zabavo in glasbeno skupino Modrijani.

V Mislinjski Dobravi so s programom začeli že ob 10. uri, ko je potekalo srečanje gasilskih vozil Scania iz vse Slovenije, ob 15. uri je sledila proslava in prevzem novega gasilskega vozila, od 17. ure naprej pa poteka druženje in zabava z ansamblom Modrijani, obiskovalci pa lahko preizkusijo srečo tudi z nakupom srečk.

VIDEO: Pihalni orkester Slovenj Gradec


Prostovoljno gasilsko društvo Golavabuka, ki je bilo ustanovljeno 10. marca 1929, šteje danes 398 članov, katerih velika želja se je izpolnila pred 4 leti, ko so v društvo pripeljali novo 7000 litrsko avtocisterno, ki je po kapaciteti vode trenutno največja v Mislinjski dolini, uporabljajo pa jo tudi za prevoz sanitarne vode. Zanjo pa so v društvu zbirali sredstva več let. Ob praznovanju devetdeset letnice društva so seveda še posebej ponosni na novo letošnjo veliko pridobitev v njihovem voznem parku, na novo vozilo za prevoz moštva na tekmovanje in intervencije.

Zgodovino društva Golavabuka si lahko preberete TUKAJ.

VIDEO: Govor predsednika PGD Golavabuka, Ivana Žužla


Slavnostni govornik na današnji prireditvi je bil predsednik Gasilske zveze Slovenije, Janko Cerkvenik, ki je med drugim dejal, da so za izboljšanje medsebojnih odnosov tako v širši družbi kot tudi med gasilci potrebne samo štiri besede: »Prva je, ko prideš v kraj, da lepo pozdraviš in hkrati tudi čestitaš.« Kar je tudi storil, vse je pozdravil in jim tudi čestital. »Druga beseda, pravijo, je dovolj, če jo znamo prav reči in v pravem trenutku izreči besedico oprosti. Pomembna je tudi beseda prosim,« s katero je prosil vse prisotne gasilce, da z delom tudi nadaljujejo in se jim z besedo hvala, zahvalil za dober medsebojni medgeneracijski dialog.

VIDEO: Govor slovenjgraškega župana, Tilna Kluglerja: »Sodelovanje med društvi se je že večkrat pokazalo kot pomembo in učinkovito.«


Prisotne je nagovoril tudi predsednik Gasilske zveze Mislinjske doline in član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije, Jože Kašnik, ki je v imenu Gasilske zveze Mislinjske doline vse prisotne lepo pozdravil. Med drugim je dejal: »Zelo sem ponosen, da sem lahko del zgodbe, ki se piše v naši zvezi, GZ Mislinjske doline, v katero je povezanih 14 društev. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem, ki ste danes tukaj in ste pravzaprav začeli gasilstvo v naši zvezi.« Prisotnim je zaželel še naprej lep dan, z željo, da med seboj pokramljajo in se pogovorijo tudi o načrtih za prihodnost. Prisostvoval pa je tudi pri podelitvi zlate plakete PGD Golavabuka, ki so jo jim podelili za uspešnih 90 let delovanja.

Moški pevski zbor Šmartno pri Slovenj Gradcu

Še vedno pa imate čas, da se pridružite popoldanskemu dogajanju na letališču v Mislinjski Dobravi, kjer za dobro vzdušje skrbijo tudi Modrijani.

Dogodki