Search
Close this search box.

Petkovi protestniki na Kredarici Janši in Hojsu namenili več kritičnih, nekateri pa tudi žaljivih besed (VIDEO)

V petek zvečer, 70. teden petkovih protestov, je prišlo do soočenja aktivistov in predsednika vlade Janeza Janše. A ne v središču Ljubljane, pač pa na Kredarici, kjer so se srečali ob ločenih pohodih na Triglav. Pri tem so se protestniki besedno spravili nad premierja.

VIDEO: Petkovi protestniki na Kredarici z očitki nad Janšo

Predstavniki t. i. kolesarskega protestniškega gibanja, ki ob petkih protestirajo proti aktualni oblasti v središču Ljubljane in tudi ponekod drugod, so se v petek odpravili na Triglav. Na Kredarici pa so srečali predsednika vlade Janeza Janšo in notranjega ministra Aleša Hojsa.

Protestniki so Janši in Hojsu namenili več kritičnih, nekateri pa tudi žaljivih besed. Janši so med drugim očitali, da je ukradel demokracijo in ga vprašali, kaj ima povedati ljudem, ki so mu z zavrnitvijo novele zakona o vodah na referendumu izrekli nezaupnico.

Janša se je polemiki s protestniki po izrečenih očitkih izognil oziroma jim je odgovoril z molkom, s Hojsom pa so izmenjali nekaj besed. Nato sta Janša in Hojs odšla.

Pozneje se je izkazalo, da je Janša že na začetku, ko so vanj usmerili kamero, protestnikom zabrusil, da ni “vedel, da ima Polje (psihiatrična bolnišnica v Ljubljani op. a.) dan odprtih vrat”.

Kot je slišati iz posnetka, ki so ga objavili na družbenih omrežjih, so na Kredarici srečali tudi ministra za obrambo Mateja Tonina.

V NSi so dodatno pojasnili, da je šel Tonin v petek na Triglav samostojno z ekipo z ministrstva za obrambo. Na poti navzgor je dohitel (in prehitel) protestnike, ki so mu ob tem izrekli nekaj žaljivk in se neprimerno obnašali, so zapisali. Glede dogajanja na Kredarici pa so v stranki tvitnili, da za takšno brezobzirno obnašanje ne v javnosti ne v politiki ne smemo imeti tolerance.

V kabinetu predsednika vlade so za STA navedli, da je šel premier na Triglav z nekaterimi sodelavci v prostem času. Dogajanja na Kredarici za zdaj ne komentirajo. Direktor urada za komuniciranje Uroš Urbanija pa je na Twitterju dejanje protestnikov označil za primitiven napad.

Janša je sicer danes na Twitterju objavil fotografijo s Triglava, ob kateri je pripisal, da so osvojili vrh, “razkužili skale in Aljažev stolp po včerajšnji kontaminaciji” ter opravili gorniški triglavski krst s prijatelji z Madžarske.

Ena od aktivistk Tea Jarc je na posnetku navedla tudi, da jo je eden od nasprotnikov protestniškega gibanja udaril.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Dada
Dada
2 let nazaj

Kakor Janša in Hojs twitata o Slovencih, tak odziv sta ga tudi dobila. Hojs o perlah ( neonacistih v rumenih jopičih ) in svinjah ( vzporedna proslava na Prešercu..

Dogodki

V petek zvečer, 70. teden petkovih protestov, je prišlo do soočenja aktivistov in predsednika vlade Janeza Janše. A ne v središču Ljubljane, pač pa na Kredarici, kjer so se srečali ob ločenih pohodih na Triglav. Pri tem so se protestniki besedno spravili nad premierja.