Search
Close this search box.

Parkirni dan je v Slovenj Gradec privabil množico obiskovalcev (FOTO)

Parkirni dan je v mestnem jedru Slovenj Gradca zaokrožil dogajanje v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) – ene najodmevnejših kampanj za spodbujanje trajnostne mobilnosti.

Parkirni dan je s svojimi aktivnostmi opozarjal na pomen javnega prostora kot mesto druženja, dialoga in interakcij, pove vodja projekta, Aleksandra Gantar, ter, da je pri realizaciji slovenjgraških aktivnosti, poleg Mestne občine Slovenj Gradec, sodelovalo še 12 organizacij – društvo Varno aktivnih poti, zavod Ekopren, raum AU, Mladinski center Dravograd, Mladinski svet Slovenj Gradec, Druga osnovna šola Slovenj Gradec, Prva osnovna šola Slovenj Gradec, OŠ Podgorje, OŠ Pameče-Troblje, OŠ Šmartno, Inštitut za politike prostora in podjetje RollJet

Parkirni dan v mestnem jedru.

Parkirni dan pa ni edina akcija, izvedena v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, izpostavi Aleksandra Gantar. Z namenom osveščanjana o aktualnih družbeno-političnih temah in spodbujanja družbene odgovornosti, kamor trajnostna mobilnost zagotovo sodi, so izpeljali tudi Pešbus, pet-dnevno akcijo, v sklopu katere so v šolo pospremili preko 100 učencev. Spremljevalec je bil tudi župan MOSG, Tilen Klugler.

Župan MOSG v akciji Pešbus.

POGLEJTE SI FOTOGRAFIJE AKCIJE PEŠBUS:

V tedenski akciji Spretnostni poligoni za vožnjo s skirojem so sodelovali vsi učenci od 1. do 5. razreda vseh osnovnih šol v MOSG, projekt Aktivna pot v šolo, ki prav tako vključuje učence osnovnih šol, pa se je v tem tednu mobilnosti šele dobro začel – trajal bo namreč do konca šolskega leta 2019/2020. Kar 850 kolesarjev, ki so skupno zbrali 3000 kupončkov, pa se je v mesto pripeljalo v sklopu 50-dnevne akcije S kolesom v mesto.

Kampanja Evropski teden mobilnosti je zaključena, nismo pa zaključili z našim prizadevanjem za trajnostno prihodnost”, Aleksandra Gantar strne vabilo po družbeno odgovorem ravnanju vseh nas.

V MESTU JE POTEKAL PARKIRNI DAN:

Poglejte celoten program prireditev v okviru ESGE festa: TUKAJ.

Dogodki