Search
Close this search box.

Padavine bodo ponehale, nedelja bo jasna in sončna, preverite razmere na cestah

Padavine so v večini države ponehale in danes se obeta jasna nedelja. Tudi jutri bo jasen dan. V noči na torek je ponovno pričakovati poslabšanje.

Napoved za Slovenijo

Danes zjutraj bodo padavine ponehale. Od severozahoda se bo jasnilo. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Čez dan bo povečini sončno. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 8 °C.

Jutri bo sprva precej jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Dopoldne bo od zahoda oblačnost naraščala. V noči na torek bodo na zahodu občasne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, v alpskih dolinah ter nekaterih mraziščih okoli -12, ob morju okoli -2, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes se bo v sosednjih pokrajinah razjasnilo. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja.

Jutri bo sprva precej jasno, čez dan bo oblačnost naraščala v vseh sosednjih pokrajinah.

Obeti

V torek bo oblačno, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deževalo, v noči na sredo pa se bo meja sneženja v notranjosti spustila do nižin.

V sredo bo oblačno. V notranjosti bodo še rahle padavine, ki bodo postopno slabele in od zahoda ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja.

Opozorilo

Dodatnega opozorila ni.

Razmere na cestah

Zaradi burje je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zaradi burje 1. stopnje na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ter na regionalni cesti Razdrto-Vipava velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Vozniki so opozorjeni, da v primeru snega na vozišču na prelazih in ostalih višje ležečih cestah na vozilu nameščene verige, če tako določajo prometni znaki.

Na avstrijski strani prelaza Jezerski vrh so obvezne verige zaradi snega. Cesta čez prelaz Vršič je zaprta. Na cesti Ajdovščina-Črni Vrh-Col-Godovič velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi snežnih razmer. Na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi snežnih razmer.

Cesta Poljana-Mežica je zaprta zaradi plazu.

Cesta Laško-Breze-Šentjur je zaprta v Laškem zaradi poplavljenega podvoza.

V Ljubljani bo danes med 8. in 20. uro zaradi del zaprta Viška cesta na železniškem prehodu.

Na gorenjski avtocesti bo skozi predor Karavanke promet potekal izmenično enosmerno 5., 6., 13. in 14. decembra, vsak dan med 8. in 16. uro.

Cesta Krško-Brežice bo zaradi prireditve v Krškem zaprta med 13. in 24. uro.

Med 8. in 22. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem in pol tone.

Vir: Arso in STA

Dogodki

Padavine so v večini države ponehale in danes se obeta jasna nedelja. Tudi jutri bo jasen dan. V noči na torek je ponovno pričakovati poslabšanje.