Search
Close this search box.

OŠ Šentjanž pri Dravogradu je včeraj pripravila zelo srčno prireditev za vse mamice

To je bil res lep in srčen poklon vsem mamam, ki so ponosno zaploskale svojim otrokom. Opaziti pa je bilo tudi kakšno solzico radosti in sreče v očeh.

Včeraj, v torek, 21. marca, ob 17. uri so učenci in učenke Osnovne šole Šentjanž pri Dravogradu podarili res lepo prireditev v čast vsem mamam in ženskam. Ta je potekala v Domu borcev Šentjanž. Prireditev so poimenovali “Dajmo vse rože mami.” Vodja le-te pa je bila Marinka Vožič.

Program sta zelo simpatično povezovala učenka in učenec Julija Lampret in Anže Kašman. Zapeli in zaplesali so. Med številnimi lepimi recitali in pesmimi za za mame, smo slišali tudi tisto, ki je zagotovo prevzela vsa srca v dvorani. Tone Pavček jo je spisal in pravi takole: “Mama je ena sama, prva radost je mama, prvi spev nina-nana, prva beseda: mama! Dajmo vse rože mami, dajmo vsa sonca mami, pesem, ki v nas se drami, dajmo, zapojmo mami: naj ne ostane brez mame nihče na širnem svetu, naj žive naše mame, mame – najlepše na svetu!”

Za konec je spregovoril tudi ravnatelj OŠ Šentjanž pri Dravogradu Marko Havle. Ta se je zahvalil učiteljicam in učencem za lepo pripravljeno prireditev ter vsem mamam zaželel lep praznik.

Materinski dan je zadnji v nizu marčevskih praznikov. Le kdo bi lepše opisal občutja ob materinskem dnevu kot mamice, ki jim življenja krojijo mali sončki, torej otroci. Seveda se bodo v prihodnjih dneh na to temo in v čast vsem mamam tega sveta odvile številne prireditve.

Dogodki

To je bil res lep in srčen poklon vsem mamam, ki so ponosno zaploskale svojim otrokom. Opaziti pa je bilo tudi kakšno solzico radosti in sreče v očeh.