Search
Close this search box.

OŠ Neznanih talcev Dravograd je pripravila ob 39. dnevu šole prireditev “Skupaj zmoremo več”

V duhu letošnje teme se je na odru zvrstila množica nastopajočih s pevskimi, plesnimi in gledališkimi točkami.

V petek, 12. maja 2023, je Osnovna šola Neznanih talcev Dravograd praznovala 39. dan šole. Na prireditveni oder dvorane Špic D sta v vlogi voditeljic prvič stopili Iza Sentič in Zoja Kralj, ki sta skozi vso prireditev tkali naslovno nit letošnjega dneva šole Skupaj zmoremo več.

Povezali so vse generacije, saj so bili med nastopajočimi skupaj z učenci tudi varovanci Doma starostnikov Črneče. Za medgeneracijsko povezanost skrbita mentorici Irena Jeseničnik in Lina Roglšek.

Na prireditvi so sodelovali tudi učenci Glasbene šole Radlje ob Dravi s kitarskim orkestrom pod mentorstvom Mateja Švaba in Glasbene šole Ravne na Koroškem z jazz orkestrom pod mentorstvom Sama Kolarja. K sodelovanju so povabili tudi starše učencev, ki so se skupaj z učitelji ponovno združili v starševsko-učiteljski zbor.

Ob koncu prireditve je sledilo druženje ob pogostitvi. Moči so združile ekipa šolske kuhinje in Kmečke žene ter pripravile nekaj tradicionalnih koroških jedi.

Ob jubileju so učenci z učitelji izdali šolsko glasilo z naslovom Skupaj zmoremo več. Prireditev je bila dobro obiskana. Veseli so bili množičnega obiska in pozitivnega odziva na prireditev.

Vir: Petra Gornjak

V duhu letošnje teme se je na odru zvrstila množica nastopajočih s pevskimi, plesnimi in gledališkimi točkami.