Search
Close this search box.

Organizatorjem Koroškega otroškega festivala uspelo pričarati nepozabno druženje

Poletno dogajanje na Ravnah na Koroškem so tudi letos popestrili Ravenski dnevi, v okviru katerih je bil načrtovan tudi Koroški otroški festival, ki pa so ga bili organizatorji zaradi slabega vremena primorani odpovedati. Da pa najmlajši le ne bi ostali popolnoma brez dogajanja, je Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem v teh dneh uspelo izpeljati eno od aktivnosti, ki so se je otroci zelo razveselili.

Pri ZKŠTM Ravne, kjer spodbujajo aktivno preživljanje prostega časa v naravi, jim je kljub trenutnim razmeram uspelo pred dnevi pod streho spraviti druženje z alpakami na Alpacas hill Strojna.

Druženje z alpakami sicer ni trajalo dve uri, kot je to v ponudbi omenjene kmetije, ampak so dogajanje, da je lahko doživetje obiskalo čim več družin, skrajšali na pol ure, je pojasnila vodja Koroškega otroškega festivala Darja Krevzelj, ki je zadovoljna, da jim je dogodek, v skladu z vsemi navodili in priporočili NIJZ, le uspelo izpeljati.

Možnost obiska kmetije so tokrat po njenih besedah ponudili tistim, ki so se na dogodek prijavili avgusta, “pa še pri tem je bilo potrebno veliko časovne organizacije, da se družine med seboj niso srečale, družile in da je vse potekalo, kot je treba,” je še povedala Krevzljeva, ki upa, da se bo stanje glede virusa do drugega leta umirilo, da bo lahko Koroški otroški festival izveden na način, kot smo vajeni.

Zagotovo pa največ štejejo zadovoljni nasmehi otrok, ki jih ob obisku kmetije, na kateri lahko poleg alpak srečate še ponija, krave, pava, kokoške … ni manjkalo, še pove Krevzljeva in doda, “kot organizatorji si želimo, da bi bilo takšnih nasmehov in nepozabnih dni tudi v prihodnje čim več.”

“Ob tej priložnosti bi se zahvalila vsem, ki so pri tem sodelovali, še posebej pa gospodarici kmetije gospe Vesni, ki je ves dan gostila obiskovalce, jim predstavila alpake in življenje na kmetiji,” je pogovor sklenila vodja festivala.

Dogodki