Search
Close this search box.

Opozorilo! Zaradi mednarodne kolesarske dirke “Po Sloveniji 2019” bo promet ponekod oviran

Med 19. in 23. junijem 2019 bo v Sloveniji potekala mednarodna kolesarska dirka "Po Sloveniji 2019", zaradi katere bo ponekod oviran promet. Zato velja za vse, ki se v naslednjih dneh odpravljate na pot posebna pozornost in strpnost, od doma pa se odpravite pravočasno.

Zaradi 26. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2019 bo ta teden, med 19. in 23. junijem 2019, na posameznih relacijah po Sloveniji oviran promet. Ob tem policisti in organizatorji svetujejo voznikom, naj bodo v prometu strpni. Uporabijo naj raje vzporedne ceste in se tako izognejo začasnim zaporam določenih cestnih odsekov.

Zaradi mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji 2019 bo ta teden, med 19. in 23. junijem 2019, na posameznih relacijah po Sloveniji oviran promet. Ob tem policisti in organizatorji svetujejo voznikom, naj bodo v prometu strpni. Uporabijo naj raje vzporedne ceste in se tako izognejo začasnim zaporam določenih cestnih odsekov.

Ob srečanju vozil s prednostjo upoštevajte naslednje pravilo

  • Vozniki, če opazite policijsko vozilo, ki uporablja rdečo in modro svetilko ter zvočne znake, morate ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če vam policist ne odredi drugače. Vozniki smete z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko, in vozilo organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. Šele takrat lahko vozniki nadaljujete z vožnjo.
  • Pešci, enako velja tudi za vas. Ob srečanju s policijskim vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko ter zvočne znake, se morate umakniti z vozišča. S hojo lahko nadaljujete, ko mimo odpeljejo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo in modro svetilko, in vozilo organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. 

Sreda, 19. junij

Ob 12.15 bo start 1. etape v Ljubljani na Kongresnem trgu, zato bo do enourna zapora cest na relaciji Ljubljana–Sostro–Trebeljevo–Litija–Trbovlje–Laško–Celje–Šentjur–Kozje–Podčetrtek–Rogaška Slatina. Promet bo oviran na celotni relaciji predvidoma do 17. ure.

Četrtek, 20. junij

Ob 11.20 bo start 2. etape v Mariboru (Trg svobode). Promet bo od 11.10 oviran na relaciji Maribor–Hoče–Sl. Bistrica–Veliko Tinje–Zreče–Slov. Konjice–Poljčane–Pečica–Šmarje pri Jelšah–Šentjur–Celje. Predviden zaključek 2. etape bo ob 14.45 na Prešernovi cesti v Celju.

Petek, 21. junij

Ob 10.50 bo na Šlandrovem trgu v Žalcu start 3. etape. Zato bo promet oviran na relaciji Žalec–Vransko–Kamnik–Medvode–Škofja Loka–Trebija–Žiri–Medvedje Brdo–Idrija–Gore–Idrija. Predviden zaključek ob 15. uri v Idriji na Mestnem trgu.

Sobota, 22. junij

Ob 11. uri bo pred občino v Novi Gorici start 4. etape. Zato bo promet oviran na relaciji Nova Gorica–Solkan–Kanal–Dobrovo–Solkan–Nova Gorica–Komen–Štanjel–Manče–Vipava–Ajdovščina–Predmeja–Ajdovščina. Predviden zaključek bo ob 14.45 pred avtobusno postajo v Ajdovščini.

Nedelja, 23. junij

V Trebnjem na Gubčevi cesti bo ob 10.50 start 5. etape. Promet bo oviran na relaciji Trebnje–Ivančna Gorica–Trebnje–Žužemberk–Soteska–Črnomelj–Metlika–Vahta–Novo mesto. Predviden zaključek etape bo na Glavnem trgu v Novem mestu ob 14.45.

Poziv udeležencem v cestnem prometu

Na zgoraj navedenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest. Zato policisti pozivajo voznike, naj v tem času uporabijo druge ceste, kjer se zapora ne bo izvajala. Vse udeležence v cestnem prometu tudi pozivajo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Naj še omenimo, da bo vzporedno z Dirko po Sloveniji, ki se je bo letos udeležila tudi ameriška kolesarska ekipa Team Novo Nordisk, ki jo sestavljajo izključno kolesarji diabetiki, potekala tudi akcija Darujem kilometre, s katero želijo v Zvezi društev diabetikov Slovenije osveščati o sladkorni bolezni.

Vsi, ki boste med 19. in 23. junijem kolesarili, lahko na Facebooku ali Instagramu z oznako #DarujemKilometre sporočite prevoženo razdaljo ali ob začetku dirke v Ljubljani, 19. junija ob 10.00, oziroma ob zaključku dirke 23. junija v Novem mestu, ob 14.00, poženete pedala na kolesu ob stojnici Zveze društev diabetikov Slovenije. Cilj je skupaj prevoziti razdaljo dirke 808,5 kilometra in tako osveščati o sladkorni bolezni.

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na slovenskih cestah v AMZS informacijskem centru na telefonski številki 01 5305 300, na spletni strani AMZS in v AMZS mobilni aplikaciji.

Vir: www.policija.si

Dogodki

Med 19. in 23. junijem 2019 bo v Sloveniji potekala mednarodna kolesarska dirka "Po Sloveniji 2019", zaradi katere bo ponekod oviran promet. Zato velja za vse, ki se v naslednjih dneh odpravljate na pot posebna pozornost in strpnost, od doma pa se odpravite pravočasno.