Search
Close this search box.

Opozorilo PP Slovenj Gradec: Previdna uporaba pirotehničnih izdelkov v prazničnem času

Policijska postaja Slovenj Gradec v času pred prihajajočimi prazniki opozarja in svetuje, na previdno uporabo pirotehničnih izdelkov.

Nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe kot so opekline, raztrganine rok, poškodbe oči, je zelo moteča za živali in onesnažuje okolje.

Uporaba pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok, je dovoljena le od 26. decembra do vključno 1. januarja. Prepovedano je uporabljati pirotehnične izdelke v zaprtih prostorih, strnjenih naseljih, v bližini bolnišnic, na javnih prireditvah in prevoznih sredstvih.

Če se ne morete upreti uporabi pirotehničnih sredstev, jih nikar ne kupujte od preprodajalcev na tržnicah, bolšjih sejmih ali drugje na ulicah, prav tako ne kupujte izdelkov, ki jih posamezniki prodajo po družabnih omrežjih. Izkušnje namreč kažejo, da je uporaba teh izdelkov zelo nevarna. Ti izdelki večinoma niso testirani, vprašljivi pa so tudi materiali iz katerih so narejeni.

Policisti bodo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov. Za posameznike je predvidena globa od 400 do 1200 EUR.

Vir: PP Slovenj Gradec

Dogodki

Policijska postaja Slovenj Gradec v času pred prihajajočimi prazniki opozarja in svetuje, na previdno uporabo pirotehničnih izdelkov.