Search
Close this search box.

Olimpijec Aleš Gorza ambasador jeklenega športnega poligona v Črni na Koroškem (FOTO)

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je skupaj s partnerjem Skupino SIJ - Slovensko industrijo jekla danes v Črni na Koroškem odprl dvajseti jekleni poligon za vadbo na prostem po Sloveniji. Ambasador jeklenega poligona v Športnem parku Črna je nekdanji alpski smučar Aleš Gorza.

Jekleni vadbeni poligoni so posejani po vsej Sloveniji po zaslugi sodelovanja med SIJ in OKS ter ob podpori lokalnih skupnostih. Sestavljeni so iz 86 metrov jeklenih cevi, namenjeni pa vsem ljubiteljem vadbe na prostem.

Na odprtju najnovejšega je sodeloval nekdanji slovenski olimpijec Gorza. Ta je nastopil na olimpijskih igrah leta 2006 v italijanskem Torinu, kjer je v kombinaciji osvojil 15. mesto in v superveleslalomu 33. mesto, ter štiri leta pozneje v Vancouvru, kjer je osvojil 10. mesto v veleslalomu in 11. mesto v superveleslalomu. Njegov najboljši rezultat s svetovnih prvenstev je četrto mesto v veleslalomu iz St. Moritza leta 2003.

Desetletje po koncu smučarske kariere je prevzel vlogo trenerja v slovenski smučarski reprezentanci, v Črni pa nadaljuje tudi delo na domači kmetiji na Ludranskem vrhu.

FOTOGALERIJA