Search
Close this search box.

Okužba potrjena tudi pri zaposleni v CUDV Črna na Koroškem

V CUDV Črna na Koroškem so včeraj potrdili okužbo pri eni od zaposlenih oseb. Po besedah direktorice centra mag. Dalje Pečovnik je trenutno v karanteni 10 zaposlenih in 10 uporabnikov.

V nedeljo so v Sloveniji ob 984 testih potrdili 50 novih primerov koronavirusa, od tega šest na Koroškem v šestih različnih občinah. Po eno novo okužbo so namreč zabeležili v Dravogradu, Mežici, Črni, Ribnici na Pohorju ter na Ravnah in Muti. Med okuženimi pa je tudi zaposlena v CUDV Črna na Koroškem.

Preberite tudi: Okužba s koronavirusom v vrtcu na Ravnah in v OŠ Mežica

Kot smo izvedeli od direktorice mag. Dalje Pečovnik, so za okužbo izvedeli včeraj zvečer. “Takoj smo šli v akcijo in poklicali vse zaposlene, ki so bili v tesnem stiku z okuženo, tako da se danes niso več vključili v delovni proces. Poskušali bomo ravnati tako, da ne pride do prenosa okužbe na druge osebe. Da zadevo zajezimo,” je dejala Pečovnikova, ki je še povedala, da je za enkrat doma ostalo 10 zaposlenih, 10 uporabnikov pa so premestili v sivo cono. Vsem, tako zaposlenim kot uporabnikom, ki so bili v tesnem stiku z okuženo pa bodo že danes odvzeli brise.

“Uporabniki, ki so bili v tesnem stiku z okuženo, bodo skupaj z določenim številom zaposlenih bivali v naši koči v Topli, s čimer bomo poskušali preprečiti nadaljnje stike z ostalimi, ki so v matični enoti centra,” je obrazložila direktorica, ki pravi, da imajo zaradi potrjene okužbe in odrejenih karanten tudi precej kadrovskih težav.

Na vprašanje, kako jih bodo rešili, je Pečovnikova odgovorila, da bodo že danes nazaj na delo poklicali zaposlene, ki koristijo dopust. V popoldanskih urah pa bodo nadaljnje načrte naredili tudi na sestanku, ki ga imajo s predstavniki NIJZ in ostalimi koordinatorji za Koroško.

“Trenutno poskušamo iz delovnega procesa izločiti vse zaposlene in uporabnike, ki so bili v tesnem stiku z zaposleno, s čimer želimo preprečiti širjenje virusa. Delamo po priporočilih in navodilih NIJZ, kaj več, kako bo potekalo delo v naslednjih dneh in kakšne ukrepe bomo še sprejeli, pa bo znano po popoldanskem sestanku,” je za konec povedala Pečovnikova, ki upa, da se virus ne bo razširil na ostale uporabnike in zaposlene.

Dogodki

V CUDV Črna na Koroškem so včeraj potrdili okužbo pri eni od zaposlenih oseb. Po besedah direktorice centra mag. Dalje Pečovnik je trenutno v karanteni 10 zaposlenih in 10 uporabnikov.