Search
Close this search box.

Okoli 600 upokojencev in invalidov uživalo v družbi slovenjgraškega župana (VIDEO in FOTO)

Po dveh letih je bilo danes na tradicionalnem srečanju upokojencev in invalidov spet veselo. Tokrat se jih je v Športni dvorani Slovenj Gradec zbralo okoli 600.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je v okviru praznovanj ob občinskem prazniku danes pripravil tradicionalno družabno srečanje upokojencev in invalidov, ki je potekalo v slovenjgraški športni dvorani. Na dogodku se mu je med drugim pridružil tudi podžupan dr. Peter Pungartnik, ki je prav tako udeležencem dogodka namenil nekaj besed.

VIDEO: Nagovor župana MO Slovenj Gradec Tilna Kluglerja

Prisotne so med drugim pozdravili in nagovorili še predsednica Društva invalidov Slovenj Gradec Stanka Tamše, predsednik Društva upokojencev Stari trg Janez Hribšek, predsednik Društva upokojencev Šmartno pri Slovenj Gradcu Jože Cokan.

Društvo upokojencev Slovenj Gradec je bilo ustanovljeno novembra 1949 leta in je najstarejše društvo upokojencev v Koroški regiji. Letos društvo praznuje 73. letnico delovanja. V društvu je včlanjenih okoli 1000 upokojencev. Delo v društvu organizira in vodi 13-članski upravni odbor. S ciljem, da bi bilo življenje slovenjgraških upokojencev v tretjem življenjskem obdobju čim bolj aktivno in prijazno, imajo organizirane številne interesne dejavnosti.

V kulturnem programu je zaigral kvartet saksofonov Glasbene šole Slovenj Gradec pod mentorstvom Mitje Repnika. Program je povezovala Anja Vajde. Za zabavo so poskrbeli člani ansambla Škorpijoni. Poskrbljeno pa je bilo tudi za jedačo in pijačo.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Po dveh letih je bilo danes na tradicionalnem srečanju upokojencev in invalidov spet veselo. Tokrat se jih je v Športni dvorani Slovenj Gradec zbralo okoli 600.