Search
Close this search box.

Odvil se bo že 32. dobrodelni koncert Klic dobrote: Zbrana sredstva bodo namenjena 20.000 družinam v stiski

Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija in Radijem Ognjišče prireja 32. dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 23. novembra 2022 ob 20.00 uri.

Neposredni prenos bo na RTV Slovenija, 1. Program in Radiu Ognjišče. Na dobrodelnem koncertu bodo nastopili: skupina Diamanti, Kvatropirci, Modrijani, Prifarski muzikanti, Zbor OŠ Alojzija Šuštarja, Žan Serčič, Eva Boto, Nina Pušlar, Marko Vozelj, Neža in Damjan Pančur, Matej Šoklič, Andraž Hribar in Alya.

Prireditev vsako leto privabi v dvorano Golovec v Celju številne obiskovalce, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Številni nastopajoči glasbeniki in pevci bodo tudi letos s svojim prostovoljnim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali bodo na dobroto src in prinesli toplino v domove slovenskih družin v stiski.

Kot ob tem poudarjajo na Karitas, se je veliko družin v zadnjih mesecih zaradi podražitev hrane in kurjave znašlo pred hudimi preizkušnjami. Med njimi je mnogo staršev, ki prejemajo nizke in neredne prihodke, nekatere je doletela bolezen, druge nesreča, zato jim želijo s humanitarnimi akcijami pomagati s hrano, denarjem za plačilo položnic, kurjave in higienskih pripomočkov.

“Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki. To jim lahko zagotovimo predvsem z vašimi darovi, ki jih bomo zbrali s Klicem dobrote, so v sporočilu za javnost navedli organizatorji koncerta.

Tekom prireditve dobrote in večera upanja za ljudi v stiski nas bodo nagovarjali Jure Sešek in Bernarda Žarn na prireditvi v Celju, Klara Eva Kukovičič in Žiga Bunič v studiu v Ljubljani ter Romana Kocjančič z javljanjem v živo iz Maribora. V času koncerta se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem aktivno vključijo v akcijo.

Sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski lahko darujete do konec decembra, in sicer z neposrednim bančnim nakazilom, preko sistema mBills, s slikanjem QR kode ali tako, da naročite položnico in vam jo pošljejo na dom. Zbrana sredstva bodo namenjena 20.000 družinam v stiski, v katerih je 19.000 otrok, ki še posebej občutijo revščino.

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana. TRR : SI56 02140-0015556761. Namen: Klic dobrote – pomoč družinam. Sklic: SI00 3514. Koda namena: CHAR.

Za vse dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 01/300-59-60, ali jim pišete na elektronski naslov info@karitas.si. Več informacij o 32. tradicionalnem dobrodelnem koncertu KLIC DOBROTE najdete TUKAJ.

Pri tem naj še omenimo, da se je v letu 2021 med koncertom za družine v stiski zbralo 217.950,00 EUR. Z zbranimi sredstvi na koncertu, v spremljajočih akcijah Klica dobrote ter v drugih lokalnih akcijah materialno pomoč vsako leto prejme preko 20.000 družin po vsej Sloveniji.

Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija in Radijem Ognjišče prireja 32. dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 23. novembra 2022 ob 20.00 uri.