Search
Close this search box.

Odprtje Turistično informacijskega centra Ravne na Koroškem

Svetovni dan turizma, 27. 9. 2018, so na Ravnah na Koroškem obeležili z uradnim odprtjem Turistično informacijskega centra.

 

Odprtje centra je obogatitev ravenskega turizma in ima hkrati pomen za Koroško in slovenski turizem v celoti. Svetovni dan turizma je bil tudi odlična priložnost, da smo se družili v objemu bogate kulturne dediščine in turistične ponudbe mesta in Občine Ravne na Koroškem, je dejala Danica Hudrap.

Hudrapova dodaja, da je turistično informacijski center na Ravnah deluje že nekaj časa, sedaj pa je v središču mesta, na Partizanski ulici 3, ponovno odprl svoja vrata. Odprtje centra je obogatitev ravenskega turizma, zlasti glede informiranja in promocije območja Občine Ravne na Koroškem ter Mežiške doline.

Dogodka se je udeležilo veliko občanov, kar priča o tem, da jim je mar za razvoj turizma in promocijo njihovega kraja. Navzoče sta nagovorila tudi župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen in predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja.

 

Župan Raven, dr. Tomaž Rožen in predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja

Sledil je pester kulturni program s pesmijo in plesom. Natopil je Pevski zbor otrok Vrtca Ravne na Koroškem ter folklorna para, ki obiskujeta obogatitveno dejavnost Ples skozi čas pod vodstvom vzgojiteljic Mihaele Hovnik in Jasne Gamze. S Koroško nošo se je predstavila Folklorna skupina KD Prežihov Voranc Ravne na Koroškem. Dogajanje sta popestrila še kantavtor Milan Kamnik, Anej Gorenjak, s svojo trobento. Z Gimnazije Ravne sta zapeli Ana Podržavnik in Maša Jakopič s kitaristom Aljažem Škrabcem. Otvoritve se je udeležil tudi Lucifer iz Pekla. Za ta pravo koroško »rpičevo župo« in palačinke pa je poskrbela Kavarna Plus.

Foto:  Nika Hölcl Praper

 

Dogodki