Search
Close this search box.

Odprtje tednov vseživljenjskega učenja

Pozornost "Tednom vseživljenjskega učenja 2023" so namenili tudi na Občini Ravne na Koroškem.

V ponedeljek, 15. maja, je po Sloveniji začela potekati največja vseslovenska promocija vseživljenjskega učenja in izobraževanja, poimenovana Tedni vseživljenjskega učenja 2023. Letošnji Tedni vseživljenjskega učenja praznujejo že 28. rojstni dan in bodo potekali od 15. maja do 18. junija.

V tem času se pod okriljem nacionalnega koordinatorja (Andragoški center Slovenije) v Sloveniji povežejo raznovrstni izvajalci izobraževanja in učenja ter udeleženci vseh generacij. Tako prikažejo vseobsežnost vseživljenjskega učenja: life long (skozi celo življenje posameznika) in life wide (različne izobraževalne vsebine in različni dogodki in pristopi s področja učenja in izobraževanja).

V sejni sobi Občine Ravne na Koroškem je potekalo srečanje s predavanji, ki ga je kot tematski koordinator Tednov vseživljenjskega učenja 2023 organiziralo podjetje Smeri d.o.o. na temo »Starajoča se družba in medgeneracijsko povezovanje«.

V uvodu sta zbrane pozdravila Ana Pavše iz Smeri ter podžupan Občine Ravne na Koroškem Andrej Erjavec.

Sledila je  predstavitev spoznanj in ugotovitev raziskave na temo medgeneracijskega učenja, katere namen je bil spoznati, kaj se različne generacije učimo druga od druge.

Katja Šoba Pavlinič, direktorica Koroškega doma starostnikov, je navzočim predstavila  projekt Razvoja oskrbe za starejše v občini Ravne.

Na dprtju je bilo zanimivo prisluhniti predavanju s predavateljem Andrejem Pešcem na temo »Medgeneracijskega učenja«. Andrej Pešec predavatelj, svetovalec in trener je spregovoril o Medgeneracijskem sodelovanju.

Za popestritev dogodka je poskrbel nadarjeni Gregor Peserl iz Glasbene šole Ravne na Koroškem z igranjem na kitaro. Dogodek je s povezovanjem lepo zaokrožila Janja Širnik iz Občine Ravne na Koroškem.

Vir: ravne.si

Dogodki

Pozornost "Tednom vseživljenjskega učenja 2023" so namenili tudi na Občini Ravne na Koroškem.