Odprte kuhne zaradi epidemioloških ukrepov še ne bo

Kulinarične tržnice Odprta kuhna v Ljubljani ta teden še ne bo, so sporočili organizatorji. "Dobili smo rdečo luč zaradi še vedno veljavnega odloka, ki prepoveduje uživanje hrane in pijače v bližini prevzemnega mesta," je sporočila soustanoviteljica prireditve Alma Kochavy.

Odprta kuhna naj bi deveto sezono na Pogačarjevem trgu v Ljubljani začela v petek. Kot so organizatorji sporočili prejšnji teden, so dogajanje zasnovali kot platformo za podporo gostinstvu, ki ga je epidemija covida-19 izredno prizadela.

A so danes morali dogodek odpovedati. “Žal smo zaradi še vedno veljavnega odloka, ki prepoveduje uživanje hrane in pijače v bližini prevzemnega mesta, dobili rdečo luč, zato moramo odprtje ponovno prestaviti,” je v sporočilu za javnost pojasnila Kochavyjeva.

“Vse skupaj je popolnoma nerazumljivo. Lahko nakupujemo v nakupovalnih centrih, lahko gremo v restavracijo, lahko se sprehajamo po tržnicah, lahko gremo celo v galerijo, kino in gledališče ali navijamo na športnem dogodku, a hrane si sami ne smemo odnesti do mize in je še vedno ne smemo pojesti na javni površini v bližini prevzemnega mesta,” je bila kritična do veljavnih ukrepov, namenjenih preprečevanju širjenja koronavirusa.

“Namesto da bi danes v medijih in na družbenih omrežjih konkretno predstavili petkovo ponudbo, smo morali več kot 40 partnerjev iz gostinstva obvestiti, da Odprte kuhne kot platforme, ki bi lahko prispevala k okrevanju zaradi epidemije enega od najbolj prizadetih sektorjev, še ne bo,” je bil razočaran tudi soustanovitelj dogodka Lior Kochavy.

Organizatorji zagotavljajo, da bodo z varnim delovanjem v skladu z zaščitnimi ukrepi začeli takoj, ko bo mogoče.