Slovenj Gradec se je na seznamu trgov širom Slovenije, ki jih v sklopu svojih gostovanj obišče Odprta kuhna, znašel prvi, in sicer že leta 2014. Vendar pa se je pisani karavani predvsem zaradi vremenskih neprilik v srednjeveško mestno jedro uspelo poleg danes, vrniti le enkrat.
Odprta kuhna, ki jo je ljubljanska ekipa letos organizirala v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem, šport, mladinske in socialne programe SPOTUR, je kulinarične raziskovalce znova navdušila z vrsto sodobnih pouličnih dobrot od slastnih rebrc na žaru do ljubkih kolačkov. Veliki in mali gurmani se bodo lahko ves dan smukali med stojnicami z domačimi klasikami, spoznavali najokusnejše zaklade svetovne kulinarike in svoje vtise s počitnic s prijatelji delili ob kozarcu odličnega vina, kraft piva, džina in drugih osvežilnih pijač.
Tudi letos jedi in pijače strežejo izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, saj si organizatorji želijo, da bi sproščeno druženje bilo hkrati tudi karseda okolju prijazno.
Preverite TUKAJ, kateri ponudniki danes razvajajo brbončice v Slovenj Gradcu.
Fotogalerija












