Odprta kuhna v Slovenj Gradec privabila številne kulinarične navdušence (FOTO)

Slikovita kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki letos praznuje jubilejno 10. sezono delovanja, je v sklopu svoje jesenske turneje danes obiskala Slovenj Gradec. Vreme je bilo tokrat naklonjeno in zvedavi jedci lahko med 11. in 21. uro na Glavnem trgu in Trgu Svobode poskušajo raznolike jedi iz več kot 20 stojnic.

Slovenj Gradec se je na seznamu trgov širom Slovenije, ki jih v sklopu svojih gostovanj obišče Odprta kuhna, znašel prvi, in sicer že leta 2014. Vendar pa se je pisani karavani predvsem zaradi vremenskih neprilik v srednjeveško mestno jedro uspelo poleg danes, vrniti le enkrat.

Odprta kuhna, ki jo je ljubljanska ekipa letos organizirala v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem, šport, mladinske in socialne programe SPOTUR, je kulinarične raziskovalce znova navdušila z vrsto sodobnih pouličnih dobrot od slastnih rebrc na žaru do ljubkih kolačkov. Veliki in mali gurmani se bodo lahko ves dan smukali med stojnicami z domačimi klasikami, spoznavali najokusnejše zaklade svetovne kulinarike in svoje vtise s počitnic s prijatelji delili ob kozarcu odličnega vina, kraft piva, džina in drugih osvežilnih pijač.

Tudi letos jedi in pijače strežejo izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, saj si organizatorji želijo, da bi sproščeno druženje bilo hkrati tudi karseda okolju prijazno.

Preverite TUKAJ, kateri ponudniki danes razvajajo brbončice v Slovenj Gradcu.

Fotogalerija