Search
Close this search box.

Odprta je vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom

Pripravljena je elektronska vloga za izvedbo nakazil enkratnega solidarnostnega dodatka študentom. Dosegljiva je na portalu eUprava – rok za oddajo pa ne zastara, sporočajo iz ministrstva za izobraževanje.

“Trenutno sprejeti zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo določa, da so do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 EUR upravičeni tisti višješolski in visokošolski študenti in študentke, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javno veljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji, ki se izvajajo kot redni študij, in ki imajo hkrati stalno prebivališče v Republiki Sloveniji,” so zapisali na ministrstvu.

Tisti študentje, ki boste želeli pomoč prejeti v aprilu, boste morali po zadnjih informacijah vlogo oddati do 22. aprila, če pa boste vlogo oddali po tem datumu, boste do nakazila upravičeni v maju, so poročali na portalu 24ur.com.

V pomoč in dodatno informiranje pa so pripravili novo storitev s pogosto zastavljenimi vprašanji, ki so objavljena na njihovi spletni strani.

Pri oddaji vloge prihaja do obremenitve sistema, zato prosijo za razumevanje.

Vlogo je na voljo tukaj.

Preberite še: Študentje, ne pozabite oddati vloge za solidarnostni dodatek.

VIR: gov.si, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, 24ur.com

Dogodki