Search
Close this search box.

Študentje, ne pozabite oddati vloge za solidarnostni dodatek

Za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka za redne študente, s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, potrebno izpolniti e-vlogo, poroča Študentska organizacija Slovenije.

Pomoč je namenjena vsem rednim študentom, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji, in sicer v višini enkratnega kriznega dodatka v višini 150 evrov, izplačan pa bo do 30. aprila.

Za dodatek bo treba izpolniti vlogo, ki bo na spletni strani e-uprave na voljo v ponedeljek, 20. aprila. Digitalna identiteta za oddajo obrazca ne bo potrebna, poroča portal 24ur.com.

Tisti študentje, ki boste želeli pomoč prejeti v aprilu, boste morali tako po zadnjih informacijah vlogo oddati do 22. aprila, če pa boste vlogo oddali po tem datumu, boste do nakazila upravičeni v maju, še poročajo.

Vloga trenutno še ni voljo, na strani pa je obvestilo: “Oprostite, vlogo urejamo in trenutno ni na voljo. Prosimo, poskusite kasneje.” MIZŠ je v obvestilu na svoji spletni strani zapisalo, da je postopek v zaključni fazi testiranja ter pravijo, da bo oddaja vloge enostavna.

Vlogo bo na voljo tukaj.

VIR: 24ur.com, mladismo.si

Dogodki