Search
Close this search box.

Odpoklici živil se kar vrstijo, tokrat sporen priljubljen ribji izdelek

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela vzorec Despar dimljenega lososa (rezine 100G), v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Listeria monocytogenes.

Opis živila

Ime živila: dimljeni losos
Trgovsko ime: Despar dimljeni losos rezine 100G
Serija / LOT: 16100401305
Opis pakiranja: vakuumsko pakiranje
Neto teža: 100g
Rok uporabe : 13.6.2020
Država porekla: Srbija

Foto: spar.si

Zveza potrošnikov Slovenije svetuje, da v primeru, če imate to živilo doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Bakterijska okužba z listerijo sodi med najnevarnejše, saj je lahko celo smrtna. Bakterijo listerijo najdemo predvsem v svežem mleku in izdelkih iz njega, pa tudi v surovem mesu (npr. tatarski biftek, karpačo). Uživanje teh izdelkov odsvetujejo nosečnicam in doječim materam, saj lahko okužba povzroči spontani splav ali sepso. Listerija je lahko tudi v slabo oprani zelenjavi.

Osebe, ki so katerega izmed naštetih pršutov zaužile in pri katerih se pojavijo simptomi, kot je povišana telesna temperatura, ki jo lahko spremlja glavobol, naj takoj poiščejo zdravniško pomoč in zdravnika obvestijo o zaužitju tega izdelka.

Vir: zps.si

Dogodki