Search
Close this search box.

Objavljen je razpis za inovacije v koroški regiji za leto 2020

SIJ METAL Ravne so bili lanskoletni nagrajenci za: Optimiranje toplotnih obdelav specialnih jekel skupine »PK« ter racionalna zasedenost peči v kovačnici.

GZS Koroška gospodarska zbornica je objavila razpis za podelitev priznanj inovacijam v koroški regiji za leto 2020.

Koroška premore veliko znanja v svojih organizacijah in v svojih ljudeh. Najizvirnejšim med njimi vsako leto Gospodarska zbornica Slovenije, območna zbornica Koroška, podeli posebna priznanja. GZS Koroška gospodarska zbornica tako tudi letos vabi inovatorje in inovatorke Koroške, da prijavijo inovacije na letošnji razpis GZS Koroške gospodarske zbornice. Naslov letošnjega inovacijskega izziva je: Inovacijsko sodelovanje kulturno-kreativnih industrij in gospodarstva.

Na GZS Koroški gospodarski zbornici so pojasnili, da je cilj projekta “uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. Na razpisu lahko sodelujejo gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, samostojni inovatorji in druge organizacijske oblike na območju Koroške.”

Dodali so še, da “gre za priložnost, da se izpostavi strateško sodelovanje podjetij s področja kulturno-kreativnega sektorja z ostalimi gospodarskimi področji skozi razvoj inovativnih rešitev, proizvodov, storitev ali procesov.” Predlagatelji lahko v letu 2020 prijavijo inovacijo, ki je bila prvič vpeljana na trg oziroma prvič uporabljena v proizvodnem oziroma poslovnem procesu v obdobju od 1.1.2018 do 31.3.2020.

Razpis je odprt do vključno srede, 15. aprila 2020. Razpisna dokumentacija s prilogami je objavljena na spletni strani GZS Koroške gospodarske zbornice TUKAJ.

Zbornica bo podelila priznanja avtorjem inovacij za njihov inovacijski predlog ter predlagateljem, ki so inovacijo realizirale:

Inovacija predstavlja proces spreminjanja zamisli v izdelek, postopek ali storitev oziroma proces preoblikovanja ustvarjalnosti v dobiček; zajemajo nove izdelke, postopke in storitve ter bistveno izboljšane izdelke, postopke in storitve. Inovacija je uvedena, ko se pojavi na trgu ali uporabi v okviru postopka. Izdelek, storitev ali postopek morajo biti novi ali bistveno izbol:jšani za podjetje, ni pa nujno, da so novi na trgu. Inovacije vključujejo vrsto znanstvenih, tehnoloških, organizacijskih, finančnih in gospodarskih aktivnosti ter temeljijo na rezultatih novega tehnološkega razvoja, novih kombinacij že obstoječih tehnologij ali uporabi drugega znanja, ki ga je pridobilo podjetje.

Priznanja za inovacije so: zlato, srebrno in bronasto priznanje ter priznanje za prispevek na področju inovativnosti.

Kdo so bili lanskoletni prejemniki priznanj preverite v prispevku: Na Ravnah so podelili nagrade najboljšim inovacijam v Koroški regiji za leto 2019 (FOTO).

VIR: GZS Koroška gospodarska zbornica