Search
Close this search box.

Obiskovalci prvo prireditev Rogla Trail sprejeli z navdušenjem

V soboto, 11. junija 2022 je na vrhu Rogle potekal 1. Rogla Trail, ki ga je organizirala Lokalna turistična organizacija Rogla – Zreče.

Rogla je že od nekdaj slovela po trajnosti in zavezanosti okolju, v prid čemer najočitneje govori laskavi certifikat Slovenia Green Destination Gold in uvrstitev med 100 najbolj trajnostnih destinacij v letu 2021. Strmenje k zelenem turizmu na vsakem koraku ostaja temeljni cilj tudi v prihodnje, vse pomembnejše pa postaja prizadevanje, da bi Roglo prikazali tudi kot destinacijo, ki nudi izjemne pogoje za izvajanje zdravju koristnih aktivnosti.

Zahvaljujoč prostranim pohorskim gozdovom in drugim naravnim danostim, predstavlja Rogla več kot odličen kraj za organizacijo trail dogodkov. V skladu s tem se je Lokalna turistična organizacija Rogla – Zreče odločila za izvedbo prve športne prireditve Rogla Trail, ki je minila v znamenju množične udeležbe in izjemnega navdušenja obiskovalcev. Kot pravi organizator, trail je ena izmed najbolj priljubljenih oblik rekreacij in pravzaprav predstavlja vse, kar pomeni »tek v naravi«.

Osrednja dogodka sta bila promocijska trail teka, in sicer daljši, ki je potekal do Mislinje, Ribniške koče in nazaj, ter krajši, ki se je odvil po vrhu Rogle. Prireditev se je zaključila s Premiernim prvenstvom v trailu za mladinke in mladince 2003-2006. Ob športnim aktivnostim pa ni manjkala niti pogostitev za vse prisotne.

V soboto, 11. junija 2022 je na vrhu Rogle potekal 1. Rogla Trail, ki ga je organizirala Lokalna turistična organizacija Rogla – Zreče.