Search
Close this search box.

Občino Ravne na Koroškem je obiskala tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek

Ravne na Koroške je danes obiskala ministrica za infrastrukturo, mag. Alenka Bratušek in to z razširjeno operativno ekipo.

Danes, 21. avgusta 2023 je občino Ravne na Koroškem obiskala ministrica za infrastrukturo, mag. Alenka Bratušek z razširjeno operativno ekipo, ki si je skupaj z županom dr. Tomažem Roženom in poveljnikom Civilne zaščite občine Ravne na Koroškem Brankom Kakerjem, ogledala razdejanje, ki ga je povodenj 4. avgusta pustila na javni infrastrukturi v naši občini.

Ogledali so si stanje na glavni cesti Ravne na Koroškem-Dobrije-Dravograd, ter med ogledom posledic ujme razpravljali o sanacijskih ukrepih, s katerimi se bo občini postopoma pomagalo postaviti se na noge.

Župan je med drugim izpostavil tudi vse ključne izzive, s katerimi se občina in njeni prebivalci trenutno soočajo, poveljnik pa nanizal tudi težave, ki jih na infrastrukturi povzročajo plazovi in nestanovitna tla.

Ministrica je sporočila, da so prva prizadevanja ministrstva bila usmerjena v zagotavljanje čimprejšnje prevoznosti cest, zdaj teče postopek sanacije s povrnitvijo v prvotno stanje, sledi pa izvedba že sprojektiranih projektov, ki so bili že pripravljeni in za katere je bilo potrebno rešiti le še vprašanje financiranja.

Vir: ravne.si

Dogodki

Ravne na Koroške je danes obiskala ministrica za infrastrukturo, mag. Alenka Bratušek in to z razširjeno operativno ekipo.