Search
Close this search box.

Občini Muta in Ravne pozivata občanke in občane za prijavo škode na stvareh zaradi močnega neurja z dežjem in vetrom

Občini Muta in Ravne pozivata vse občanke in občane za prijavo škode, ki so jo utrpeli v času neurja med 17. in 25. julijem 2023.

Občina Ravne na Koroškem poziva vse občane, ki so med 17. in 25. julijem 2023 utrpeli škodo zaradi neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami, da to tudi prijavijo. Obrazce za prijavo ocene škode na kmetijskih zemljiščih in gozdovih, na stavbah, delne škode na stavbah in gradbeno – inženirskih objektih lahko oškodovanci dobijo v sprejemni pisarni občine Ravne na Koroškem oziroma na spletni strani občine Ravne na Koroškem, oziroma TUKAJ.

Oškodovance vljudno prosijo za prijavo škode in hkrati opozarjajo, da morajo obrazce oddati najkasneje do ponedeljka, 14. avgusta 2023 do 10:00 urepo pošti na naslov: Gačnikova pot 5, 2390 Ravne na Koroškem ali osebno v sprejemni pisarni občine Ravne na Koroškem.

Za vsa pojasnila je na voljo dr. Tjaša Laznik, na elektronskem naslovu tjasa.laznik@ravne.si ali telefonsko na številki (02) 82 16 012.

Prav tako Občina Muta poziva vse občane občine, da v primeru, da ste med 12. in 13. julijem 2023 utrpeli škodo na stvareh zaradi močnega neurja z dežjem in vetrom, nastalo škodo na sedežu občine tudi prijavite.

To storite tako, da natisnete enega od obrazcev (odvisno od vrste in obsega škode) in ga izpolnjenega ter podpisanega prinesete na sedež občine Muta, Glavni trg 17, 2366 Muta. V primeru, da nimate možnosti tiskanja, lahko obrazec prevzamete tudi v tajništvu občine.

Izbirate lahko med:

  • OBRAZEC 3: v primeru, da gre za popolnoma uničen objekt;
  • OBRAZEC 4: v primeru, da gre za delno škodo na stavbi;
  • OBRAZEC 5: v primeru, da gre za škodo na lokalni infrastrukturi.

Obrazce najdete TUKAJ.

 Obrazce lahko oddate najkasneje do 18. avgusta 2023.

K oddani vlogi OBVEZNO priložite fotografije, ki prikazujejo nastalo škodo!

Besedilo: Občina Muta in Ravne na Koroškem

Občini Muta in Ravne pozivata vse občanke in občane za prijavo škode, ki so jo utrpeli v času neurja med 17. in 25. julijem 2023.