Search
Close this search box.

Mestna občina Slovenj Gradec zbira vloge za škodo na kmetijskih pridelkih

Mestna občina Slovenj Gradec začenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih zaradi neurij s točo in poplav.
Fotografija je simbolična

Ocenjuje se škoda na kmetijskih pridelkih: 

 – zaradi posledic neurij s točo v času od 10. maja do 1. avgusta 2023,

 – zaradi poplav za obdobje od 3. do 6. avgusta in od 28. do 31. avgusta 2023.

Oškodovanci lahko škodo na podlagi Sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje št. 844-31/2023-4-DGZR in št. 844-34-2023-1-DGZR prejeta dne 9. oktobra, Mestni občini Slovenj Gradec prijavijo tako, da izpolnijo »Obrazec 2 – Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročena po naravni nesreči«.

Izpolnjene obrazce oškodovanci v času uradnih ur, do ponedeljka 30. oktobra 2023, dostavijo v sprejemno pisarno Mestne občine Slovenj Gradec ali pošljejo na naslov: Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec.

Poleg vseh zahtevanih podatkov na obrazcu, naj oškodovanci pripišejo še telefonsko številko in elektronski naslov, ki ju bomo uporabljali zgolj za morebitno korespondenco glede ocene škode zaradi neurja 2023.

Obrazec oškodovanec podpiše dvakrat in obvezno izpolniti vse naslednje podatke:

  • ime in priimek nosilca kmetijskega gospodarstva,
  • davčna številka,
  • KMG -MID iz registra kmetijskih gospodarstev,
  • GERK -številka GERK-a  (stolpec A),
  • Vrsta kulture (stolpec B) in šifra (stolpec C) – seznam priznanih kultur iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode,
  • poškodovanost (dejanski odstotek poškodovanosti (stolpec E)),
  • površina poškodovane kulture (dejanska površina poškodovane kulture v arih v GERK-u (stolpec F)).

Uredba o metodologiji za ocenjevanje škode je dostopna TUKAJ.

Obrazce najdete TUKAJ.

*Opomba – Ni dovolj da se samo vpišejo GERK-i, obvezno morajo biti izpolnjeni stolpci (A, B, C, E, in F). V primeru, da ne bodo vpisani vsi podatki, bo smatrano, da je vloga nepopolna! Namreč brez vseh navedenih zahtevanih  podatkov ni mogoč ustrezen vnos v program AJDA!

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Mestna občina Slovenj Gradec začenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih zaradi neurij s točo in poplav.