Search
Close this search box.

Občina Ravne uvaja dodatne modre cone za parkiranje

Na Ravnah na Koroškem trenutno ni lokacije, na kateri bi bilo potrebno plačati parkiranje, je pa mirujoči promet na več lokacijah urejen z modrimi conami, kjer je parkiranje brezplačno, a časovno omejeno. Po odločitvah na zadnji seji občinskega sveta občina uvaja dodatne modre cone, glede parkiranja na območju Na gradu pa bodo svetniki še odločali.

Občinski svetniki so na zadnji sej obravnavali odlok o ureditvi, upravljanju in nadzoru mirujočega prometa v občini. Občina s tem posebnim odlokom ureja mirujoči promet, ob tem pa s posamičnimi sklepi dodaja ali odvzema modre cone.

Občinski svetniki so s potrditvami sklepov na zadnji seji v ureditev dodali kar nekaj novih modrih con, in sicer pred glasbeno šolo na Javorniku, pred vsemi osnovnimi šolami, pred vsemi vrtci, pred upravno enoto in pred zdravstvenim domom. Povsod se uvajajo brezplačne parkirne modre cone, brezplačno parkiranje pa je na različnih conah omejeno različno dolgo.

Je pa bilo na zadnji seji polemično glede cone DTK oz. urejanja parkiranja na območju Na gradu, ki zajema območje ob gimnaziji in srednji šoli, knjižnici in muzeju. Predlog občine je bil, da bi se prav na tem zelo obiskanem območju uvedla prva plačljiva cona s parkomatom na Ravnah, a so se v razpravi pokazali različni interesi, tako da je bil predlog sklepa umaknjen, je na zadnji novinarski konferenci razložil župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen.

Ob tem je napovedal, da bodo do naslednje seje predloge usklajevali med institucijami, ki tam vsak dan obratujejo. Predvidoma bo sklep oblikovan v smeri, da v prvi fazi na tem območju uredijo modro cono s časovno omejenim brezplačnim parkiranjem, v nadaljnje spremembe pa bi šli postopno.

Dogodki