Search
Close this search box.

Občina Ravne na Koroškem danes praznuje krajevni praznik

Občina Ravne na Koroškem danes praznuje krajevni praznik, ki bo letos minil brez prireditev. Župan dr. Tomaž Rožen je občanke in občane zato nagovoril nekoliko drugače, prek videa.

Praznik Občine Ravne na Koroškem je 12. april, dan, ko so leta 1952 slovenski poslanci izglasovali zakon, da postanejo Ravne na Koroškem mesto. Praznik mesta Ravne na Koroškem pa na Ravnah praznujejo oktobra, saj ga zaznamujejo v spomin na ustanovitev prvega odbora OF, ki je bil ustanovljen 12. oktobra 1942, z namenom, da se uprejo okupatorju.

V počastitev praznika na Ravnah vsako leto pripravijo številne prireditve na različnih lokacijah po mestu, letos pa teh zaradi epidemiološke situacije ne bo. Ravenski župan pa je vsem občanom in občankam ob prazniku voščil v videu, ki ga je objavil tudi na svojem Facebook profilu.

Župan dr. Tomaž Rožen je v video voščilu dejal, da je sedanjost žal takšna, da se z občani in občankami ne mora sestati, da bi se skupaj poklonili preteklosti in z optimizmom zazrli v prihodnost ter na vse, kar nas čaka. Zato je prva želja župana za vse vas – ostanite zdravi!

Dodal je še, da so nekateri načrti na Ravnah zaradi trenutne situacije zastali in se bodo uresničevali v prihodnjem letu. Župan je omenil, da med te načrte spadajo novogradnje vrtca, doma za starejše, obilica cest, prenova športnega parka in tudi zdravstvenega doma, a je o njih govoriti “nehvaležno”, saj nihče ne ve kako se bo situacija odvila.

VIR: Občina Ravne