Search
Close this search box.

Občina Radlje uspešna na razpisu za projekt Aktivarium

Občina Radlje ob Dravi je bila uspešna še na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, v katerem so bila sredstva razpisana za razvoj javne turistične infrastrukture.

V občini Radlje ob Dravi se v zadnjih nekaj letih izvajajo izjemni investicijski projekti na področju turizma; Dom gozdne kulture, obnova dvorca Radlje s parkom in Kalvarijo oz. Križev pot, Kolesarska steza od Radelj do Sp. Vižinge, državna kolesarska steza v okviru Drava Bike, projekt Radljevanje (JZ ŠKTM Radlje ob Dravi), projekt S kolesom na kopanje v Vodni park Radlje, kar pa je najbolj pomembno, da so vsi projekti sofinancirani iz EU ali državnih sredstev.

Da se lahko pride do navedenih sredstev, pa je potrebno pripraviti odličen projekt in se z njim prijaviti na EU razpise ali razpise različnih Ministrstev.

Danes vas obveščam, da je bila občina Radlje ob Dravi uspešna še na enem razpisu Ministrstva za gospodarstvo, v katerem so bila sredstva razpisana za razvoj javne turistične infrastrukture in sicer smo s projektom Aktivarium (večnamenski park ob Vodnem parku) na razpisu dosegli 96 od 100 možnih točk in s sklepom Ministrstva pridobili skoraj 350 000 evrov EU in SLO sredstev za izgradnjo turistične infrastrukture,” je sporočil župan Radelj Alan Bukovnik.

“Zahvaljujem se vsem sodelavkam in sodelavcem ter partnerjem, ki so sodelovali pri pripravi zahtevnega projekta, kateri v slovenski prostor prinaša nekaj novega na področju aktivnega preživljanja prostega časa občank in občanov in turistov od blizu in daleč,” je pohvalil Bukovnik.

V letih 2024 in 2025, ko bo park Aktivarium zgrajen bo poskrbljeno za dodatno turistično ponudbo in za dvig kakovosti življenja sleherne občanke in občana.

Več informacij sledi.

Vir: FB Alan Bukovnik

Dogodki

Občina Radlje ob Dravi je bila uspešna še na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, v katerem so bila sredstva razpisana za razvoj javne turistične infrastrukture.