Občina Radlje ob Dravi med prvimi uvaja zeleni turizem

FOTO: Osebni arhiv

Občina Radlje ob Dravi je minuli teden pokazala veliko mero okoljske odgovornosti. Župan Alan Bukovnik je slovesno podpisal Listino zelene politike slovenskega turizma, nato pa sprejel Zlati certifikat USO – Upravljalska sposobnost občin.

FOTO: Osebni arhiv

 Občina Radlje ob Dravi se je letos pridružila 15 destinacijam, ki so vstopile v pilotni nacionalni program za pospeševanje uvajanja trajnostnih poslovnih modelov v turizmu, imenovan Zelena shema slovenskega turizma (ZSST), ki se izvaja pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija. Gre za celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji na vseh treh stebrih trajnostnega razvoja: okoljskem, družbenem in ekonomskem, namenjen tako destinacijam kot tudi posameznim turističnim ponudnikom. V Radljah ob Dravi so se odzvali na javni poziv in se priključili prvim pilotnim slovenskim turističnim destinacijam, ki bodo ocenjene po ZSST.

Listino sta slovesno podpisala župan občine Radlje ob Dravi mag. Alan Bukovnik in mag. Ariana B. Suhadolnik, vodja oddelka za raziskave in razvoj v Slovenski turistični organizaciji Slovenije.

 Podpisu listine je sledil prevzem Zlatega USO standarda kakovosti. Center za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij pri Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je za občino izvedel študijo Upravljavska sposobnost Občine Radlje ob Dravi (USO). Občina je po lestvici vseh proučenih kazalnikov dosegla visoko upravljavsko sposobnost občine in tako prejela standard kakovosti »Zlati certifikat USO.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.