Search
Close this search box.

Občina Prevalje obvešča lastnike zemljišč ob kategoriziranih občinskih cestah

Občina Prevalje obvešča vse lastnike zemljišč ob kategoriziranih občinskih cestah glede odstranitev vej in ostalega rastlinja, ki sega na območje ceste.

V preteklih dneh so neurja prizadela območje občine Prevalje, veliko je bilo intervencij zaradi podrtega drevja, ki raste v varovalnem pasu občinskih cest.

Prav tako se na občinsko upravo obrača izvajalec prevoza in odvoza komunalnih odpadkov, da so zaradi razraščenosti drevja onemogočeni prevozi s komunalnim vozilom.

Zaradi navedenega lastnike zemljišč ob občinskih cestah pozivajo in prosijo, da porežete vejevje dreves ter ostalo rastlinje, ki se nahaja ob kategoriziranih občinskih cestah.

Porezane veje bodo omogočile večjo preglednost, lažje vzdrževanje in boljšo prevoznost tudi v času neviht in neurij, s tem pa tudi večjo varnost udeležencev v prometu.

Lastnike zemljišč zavezujejo tudi določila Zakona o cestah (Uradni list RS, št. 132/22, 140/22 — ZSDH-IA in 29/23) ter Odloka o občinskih cestah v občini Prevalje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 30/2012), ki opredeljujejo odgovornost v primerih, ko se zaradi izvajanja ali opuščanja potrebnih del na cesti, zemljišču ali objektu ob cesti, ki bi utegnila poškodovati cesto ali ogrožati promet na cesti.

Na podlagi navedenega vljudno prosijo vse lastnike zemljišč ob kategoriziranih občinskih cestah, da odstranijo vejevje, ostalo vegetacijo ter drevesa, ki se nahajajo v varovalnem pasu občinskih cest (ob javnih poteh ta znaša 3m, ob lokalnih cestah pa 4 m) in bi lahko ogrožale varnost v cestnem prometu.

Vsem, ki ste to že storili, se v imenu koristnikov cest, gasilcev in vzdrževalcev iskreno zahvaljujejo.

Vir: Občina Prevalje

Dogodki

Občina Prevalje obvešča vse lastnike zemljišč ob kategoriziranih občinskih cestah glede odstranitev vej in ostalega rastlinja, ki sega na območje ceste.