Search
Close this search box.

Občina Mežica poziva občanke in občane k prijavi škode zaradi posledic neurja

Občina Prevalje objavlja javni poziv za prijavo škode zaradi posledic neurja.

Na podlagi sklepa o ocenjevanju škode na stvareh zaradi posledic neurja s točo v času med 17. in 25. 7. 2023, št. 844-27/2023-85 z dne 26. 7. 2023, ki ga je izdalo Ministrstvo za obrambo, Uprava za zaščito in reševanje, Občina Mežica poziva vse občane, ki so med 17. in 25. julijem 2023 utrpeli škodo zaradi močnega neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami, da škodo prijavijo na obrazcih:

  • Obrazec 1 – Ocena škode na kmetijskih zemljiščih in gozdovih, povzročene po naravni nesreči
  • Obrazec 3 – Ocena škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči
  • Obrazec 4 – Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči
  • Obrazec 5 – Ocena škode na gradbenih inženirskih objektih (transportna infrastruktura, distribucijski cevovodi, vodni objekti in drugo), povzročene po naravni nesreči

Prosijo, da obrazcu priložite tudi fotografije nastale škode. V obrazec obvezno navedite telefonsko številko na katero vas bodo lahko kontaktirali. Obrazce najdete TUKAJ.

Obrazce oškodovanci dobijo v tajništvu Občine Mežica ali na spletni strani: www.mezica.si

Škodo na gozdnih cestah ocenjuje Zavod za gozdove Slovenije, na vodotokih Agencija RS za okolje, na kulturni dediščini Zavod za varstvo kulturne dediščine, v gospodarstvu Ministrstvo za naravne vire in prostor ter Ministrstvo za infrastrukturo.

Oškodovance pozivamo, da naj obrazce oddajo najkasneje do ponedeljka, 14. avgusta do 10. ure, po pošti ali osebno na naslov Občina Mežica, Trg svobode 1, 2392 Mežica oz. na elektronski naslov: info@mezica.si.

Besedilo: Občina Mežica

Dogodki

Občina Prevalje objavlja javni poziv za prijavo škode zaradi posledic neurja.