Search
Close this search box.

Ob rekordnem številu novih okužb v Dravogradu podžupan ponovno poziva k upoštevanju ukrepov

V občini Dravograd so včeraj zabeležili 40 novih okužb s covidom-19. Pred zdravstvenim domom so postavili šotor, kjer je vzpostavljena kontrolna točka za jemanje brisov. Preko Facebook profila pa se je oglasil tudi dravograjski podžupan, ki je opisal trenutno situacijo v občini ter ponovno pozval k upoštevanju ukrepov.

Podžupan Tone Preksavec je zapisal: “Danes smo dosegli neslaven rekord glede okužb z SARS-CoV-2. Število 40. Res je, da predstavlja 34 primerov od teh okužb, okužbe v DSO Črneče. Pa vendar. Država je v popolni zapori, posebnih ukrepov kot CZ Dravograd nimamo na voljo. Na nas vseh je, da se ukrepov držimo, in da predvsem uporabljamo zdravo pamet. Ni odveč tudi uživanje vitamina D in ostalega za dvig imunosti. Tudi dobra volja, sprehod in pozitivna naravnanost pomagata. Se pa zavedamo, da ni lahko. Ampak moramo vzdržati.”

Dodal je še, da štab pomaga različnim ustanovam z zaščitno opremo ( DSO, Vrtec, ZD …) skladno s svojimi zmožnostmi. “Velik zalogaj predstavlja organizacija brezplačnega toplega obroka za učence in dijake ter dostava le teh na dom. Dostavo vršijo ekipe RK in CZ. Trenutno imamo cca 50 obrokov za celotno občino, to pomeni za obe osnovni šoli s podružnicami ter srednje šole, ki jih obiskujejo naši občani. Obroke kuhajo v OŠ NT Dravograd, ki se je odločila, da je mogoče naročiti obrok po veljavni ceni tudi za vse njihove učence, ki to želijo. Prevzem je v OŠ NT Dravograd,” je dodal podžupan in razložil, da so na prošnjo Zdravstvenega doma Dravograd za potrebe jemanja brisov priskrbeli šotor, ki ga je posodila KS Dravograd, postavili pa so ga gasilci PGD Dravograd.

“Prav tako bodo gasilci PGD Črneče v petek pomagali v DSO Črneče pri pripravi prostorov ( prestavitve in nameščanje postelj ). Vršijo se tudi nujni prevozi k zdravniku z vozilom društva upokojencev Dravograd za vse, ki nimajo lastnega vozila. Hvala vsem,” je še zapisal in pojasnil, da štab CZ aktivno sodeluje pri iskanju prostovoljcev za pomoč v DSO Črneče. “Le te iščemo na srednji in visoki zdravstveni šoli v SG ter pri nevladnih organizacijah. Težava je v tem, da v DSO potrebujejo predvsem prostovoljce z zdravstveno izobrazbo. Teh pa ni veliko,” je razložil. Zapis je zaključil z željo, da vsi ostanete zdravi ter se zahvalil zaposlenim v DSO Črneče.

V Koroškem domu starostnikov Črneče pa so v včerajšnjem sporočilu za javnost sporočili, da so okuženi stanovalci doma starostnikov nameščeni v rdeči coni doma na oddelku B prtiličje, zdravstveno stanje stanovalcev spremlja domska zdravnica. Na oddelkih B1, B2 in B3 delo še vedno izvajajo v polni osebni varovalni opremi. Zaposleni izvajajo ukrepe po navodilih pristojnih inštitucij za preprečevanje širjenja okužb. 

“Soočanje z okužbo z novim koronavirusom v našem domu traja že od avgusta. Velika večina zaposlenih, delo opravlja v 12 urnih turnusih. Do stanovalcev smo sočutni, prijazni in skrbni. Svoje delo opravljamo z zavzetostjo in vso odgovornostjo. Kljub hudim obremenitvam ki jih nastale razmere prinašajo, dajemo od sebe kolikor zmoremo. Zahvaljujemo se vsem, ki nas razumete in podpirate in iskrena hvala vsem donatorjem,” so v sporočilu navedli v domu.

Informacije o stanju in počutju stanovalcev lahko dobite preko telefona, vsak dan od ponedeljka do petka od 11. do 13. ure, na telefonski številki ambulante 02 87 23 363 in 02 87 23 366. Izven tega časa opravljajo druga dela in niso dosegljivi. Pogovor s svojci lahko naročite na domski recepciji. Klic bodo opravili v najkrajšem možnem času.

Današnje podatke o okuženih v domu starostnikov še čakamo.

Preberite še: Kacin: V Dravogradu so včeraj zabeležili 40 novih okužb, v Slovenj Gradcu 22

VIR: KDS Črneče, FB Tone Preksavec, KS Dravograd

Dogodki

V občini Dravograd so včeraj zabeležili 40 novih okužb s covidom-19. Pred zdravstvenim domom so postavili šotor, kjer je vzpostavljena kontrolna točka za jemanje brisov. Preko Facebook profila pa se je oglasil tudi dravograjski podžupan, ki je opisal trenutno situacijo v občini ter ponovno pozval k upoštevanju ukrepov.