Ob plohah in nevihtah tudi na Koroškem močnejši nalivi. Poplavljene so ceste in objekti (VIDEO in FOTO)

Po državi se pojavljajo plohe in nevihte, ki jih spremljajo krajevno močnejši nalivi. Na terenu so tudi koroški gasilci. Za zvečer so napovedana še krajevna neurja z močnimi sunki vetra, točo in nalivi. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki, so opozorili v Agenciji RS za okolje. V ponedeljek bodo še krajevne padavine, ki bodo slabele.
image_50444289

VIDEO: Neurje na območju Slovenj Gradca in Dravograda

Močno deževje je danes po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje zajelo občino Dravograd. Poplavljene ceste in kleti objektov na šestih lokacijah. Posredujejo gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu in PGD Dravograd.

VIDEO: Poplave v DravograduŠentjanž pri Dravogradu

FOTOGALERIJA: Poplave na območju občine Dravograd. FOTO: Jože Anželak

Dravograd – Selovec. FOTO: Bralka Tanja
Dravograd. FOTO: Bralec Rok

Ob močnem deževju so v občini Radlje ob Dravi zabeležili en dogodek, in sicer je poplavilo dvorišče. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi. Nekaj težav so imeli še v nekaterih drugih koroških občinah, vendar podatke še čakamo.

Ravne na Koroškem – Javornik. FOTO: Bralka Mojca

Pas močnejših neviht je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje prešel Gorenjsko in severno Primorsko. V vasi Krn ter v Bohinjski Češnjici je v pol ure padlo 30 milimetrov padavin. V Volčah pri Tolminu so zabeležili močan sunek vetra, ki je dosegel 88 kilometrov na uro.

Na območju občine Kranj je strela udarila v stanovanjsko hišo in zanetila požar na ostrešju. Ob tem so zabeležili še en dogodek, ko je meteorna voda zalila klet.

V Občini Oplotnica so gasilci razžagali in iz cestišča odstranili podrto drevo. V Občini Slovenska Bistrica pa so gasilci nudili pomoč pri sanaciji strehe in pri črpanju vode iz zalite kleti.

Zjutraj je v naselju Podkoren v občini Kranjska Gora meteorna voda zalila stanovanje. Gasilci PGD Podkoren in Kranjska Gora so prečrpali vodo iz stanovanja, očistili meteorne jaške in cevi ter preventivno namestili protipoplavne vreče.

Popoldne je na območju občine Šenčur strela poškodovala stanovanjsko hišo, meteorna voda je zalila dve kleti.

Močnejši nevihtni celici sta nastali v bližini Ptuja in se hitro gibljeta proti vzhodu. Pas neviht se pomika tudi proti osrednji Sloveniji. Ob tem pričakujemo krajevne nalive in močnejše sunke vetra, obstaja nevarnost toče, so opozorili v upravi.

Preberite tudi: Pred nami še en vremensko pester dan. Lokalno lahko toča doseže premer 8 cm

V državi velja oranžna stopnja vremenske ogroženosti, kar pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. V soboto dopoldne je močna nevihta prizadela velik del države, neurje je prešlo severno polovico Slovenije od Posočja do Kozjanskega.

Vir: STA, SPIN

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.