Search
Close this search box.

Ob dnevu boja proti otroškemu raku, je občino Ravne obiskala tudi mala borka Elly

15. februarja obeležujemo Dan boja proti otroškemu raku.

Občino Ravne na Koroškem je z namenom osveščanja obiskala junakinja tretjega nadstropja, sedemletna Elly s svojo mamico Neo.

Pri 29 letih je Nea Čepelnik dobila diagnozo: rak dojke. »Mislila sem, da me življenje ne more več ‘presenetiti’da je bilo to nekaj najhujšega, s čimer me je testiralo; do lani, ko so komaj šestletni hčerki Elly postavili diagnozo Burkittovega limfoma.« Zdravljenje je junakinja Elly uspešno zaključila.  

Ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku, je Elly pripela zlato pentljo, simbol otroškega raka, županu Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu, podžupanoma Andreju Erjavcu in Petru Stočku, direktorici občinske uprave mag. Vlasti kupljen ter vsem svetnicam in svetnikom Občinskega sveta Občine Ravne pred sejo. Zlato pentljo je pripela tudi vsem zaposlenim v občinski upravi.

Društvo Junaki 3. nadstropja pozivajo vse, da pomagamo po svojih najboljših močeh. Junaki 3. nadstropja so društvo staršev otrok, obolelih za rakom, ki z izkušnjami in voljo nudijo oporo tudi družinam, ki stopajo po poti, katero so prehodili sami. Vsako dobro dejanje pomoči je dobrodošlo. Več o društvu in pomoči malim junakom in njihovim staršem najdete na povezavi: https://junaki3nadstropja.si/kako-lahko-pomagate/.

Besedilo: Občina Ravne

15. februarja obeležujemo Dan boja proti otroškemu raku.