Search
Close this search box.

Ob 20. uri bo odprta cesta čez novo industrijsko cono Monter/Korošica

Župan Občine Dravograd, Tone Preksavec sporoča, da bo od 20.00 ure dalje odprta cesta čez novo industrijsko cono - Monter/Korošica.

Od 20.00 ure danes bo odprta cesto čez novo industrijsko cono – Monter/Korošica za osebna vozila in dostavo do 7.5t razen za potrebe gradbišča.

Cesta v tem delu je delno v makadamski izvedbi in grobem asfaltu, jaški so nad nivojem vozišča zato je potrebna previdnost pri vožnji.

Prepoved tovornega prometa bo nadzirala policija.

Zakaj je bila danes zaprta cesto? Zato, da je izvajalec lahko uredil makadam in utrdil dovoz na nov most.

Zakaj se most ni mogel odpreti prej? Ker sem bil s strani DRSI večkrat opozorjen, da sem kot župan kazensko in materialno odgovoren, če se promet čez nov most spusti brez prevzema ali izjave projektanta, da je most sposoben in varen za promet. Pripravljen sem bil sprejeti tudi to, vendar smo pred kratkim izjave pridobili”, je zapisal Anton Preksavec.

Sporočam, da vse dni izvajamo pritisk na vse možne naslove, da se nam postavi montažni most na mestu starega pri Korošici, da se vzpostavi promet čez industrijsko cono, saj je rešitev obvoza pri Monterju začasna in ne more biti trajna do sanacije podrtega mostu pri nekdanji tekstilni tovarni. Še posebej, ko se bo odprla cesta proti Ravnam,” je še dodal.

Opravljajo oglede množice plazov, izvajajo sanacije na številnih mestih. “Razumem, da vsak, ki je osebno prizadet pričakuje pomoč takoj, vendar je potrebno razumeti, da smo omejeni s številom strojev in kadra in ni možno nemudoma prispeti do vsakega. Bomo pa rešili vsakega,” je sporočil Preksavec.

Tudi geomehanika imajo samo enega saj so potrebe po tem kadru po celotni Sloveniji.

Ob tem se je Preksavec zahvalil:Štab CZ, gasilci in vsi prostovoljci vlagamo enormne napore, na nogah smo non stop od petka. Mnogi nismo bili doma od takrat, zato je prav, da se globoko zahvalim tudi vsem našim družinam, da nas podpirajo in zastopijo razmere.”

Zapisal je še naslednje sporočilo: “Čeprav sem po vseh letih dela imun na razne dežurne komentatorje in vsevede in ne komentiram takšnih objav, bom tokrat naredil izjemo. Očitno je 5 dni neprekinjenega dela pustilo posledice. Globoko se vam v imenu štaba CZ opravičujem, da nismo izpolnili vaših pričakovanj, in da smo nesposobni za to delo. Z veseljem vas vabim, da se oglasite v štabu in prevzamete vajeti, in da bo do tega petka Dravograd saniran in bo ta stoletna katastrofa takrat samo še bled spomin.

Vir: FB Tone Preksavec

Fotogalerija

Dogodki

Župan Občine Dravograd, Tone Preksavec sporoča, da bo od 20.00 ure dalje odprta cesta čez novo industrijsko cono - Monter/Korošica.