Search
Close this search box.

Novi prostori Razvojne ambulante s centrom za zgodnjo obravnavo Slovenj Gradec zaživeli v vsej svoji polnosti (FOTO)

Danes so v SB Slovenj Gradec z velikim veseljem in ponosom še uradno slovesno otvorili in si ogledali nove prostore Razvojne ambulante s centrom za zgodnjo obravnavo otrok.

“Svečanemu dogodku bo sledilo strokovno srečanje, ki je namenjeno strokovnim delavcem razvojnih ambulant. V novih prostorih se že od lanskega decembra prijetno počutijo tako naši mladi junaki in njihovi starši, kot tudi strokovnjaki, ki zanje skrbijo. Prostori so sodobno in strokovno prilagojeni potrebam otrok in terapijam, ki se v njih izvajajo. Terapevtski pristopi k otrokom s težavami v razvoju so zelo različni in se individualno prilagajajo vsakemu otroku in družini posebej. S pridobitvijo novih, so se odprle nove možnosti obravnav, ki bodo delo in rezultate strokovnega tima v Razvojni ambulanti za zgodnjo obravnavo otrok še izboljšale,” so po dogodku sporočili iz regijske bolnišnice.

V bližnji prihodnosti se načrtuje še oprema prostorov po principu senzorne sobe ter postavitev zunanjega senzorno gibalnega poligona v parku ob novih prostorih.

Zaplesali so tudi učenci 3. Osnovne šole Slovenj Gradec

Janez Lavre, dr. med., direktor SB Slovenj Gradec je ob slovesni otvoritvi povedal, da se zaveda kako pomembo je ambiciozno delo strokovnjakov Oddelka za pediatrijo in pod njihovim okriljem Razvojne ambulante s centrom za zgodnjo obravnavo otrok. »Potreb po tovrstnih terapijah je vedno več in ker smo regionalna ambulanta, bomo lahko nudili strokovno in varno zdravstveno obravnavo otrokom celotne koroške regije – to pa je vodilo naše bolnišnice – varno in strokovno poskrbeti za vse naše paciente, mlajše in starejše,« je poudaril direktor Lavre.

Dr. Natalija Krajnc, dr. med., strokovna direktorica SB Slovenj Gradec je dejala: “Ponosni smo na številne sodelavce, ki so s svojo zagnanostjo, voljo in trmo prispevali k temu, da smo lahko zagotovili prepotrebno obravnavo otrok s kompleksnimi razvojno nevrološkimi težavami, na enem mestu in v ekipi povezanih strokovnjakov. To je velik strokovni napredek, pri katerem smo imeli podporo tudi v širši regiji. Vsem vključenim v ta velik projekt se iskreno zahvaljujem. Sodelavcem želim še naprej uspešno delo na tem strokovnem področju, lepih izzivov in napredka tudi v bodoče, pri tem pa tudi veliko osebnega zadovoljstva.”

Anita Kušej Jošt, dr. med., predstojnica Oddelka za pediatrijo pa je povedala: »Razvojna ambulanta s Czo se je v zadnjih letih zelo spremenila. Z veseljem in ponosna se spominjam svojih začetkov v Ra, s še večjim veseljem pa srečujem pisano druščino naših otrok in njihovih staršev, ki nas dnevno obiskujejo. In z optimizmom gledam v prihodnost, ker vem, da bomo za otroke s težavami v razvoju tudi v prihodnosti kar se da dobro poskrbeli, ne le strokovno, pač pa tudi z veliko mero srčnosti. V novih prostorih smo zadovoljni mi in naši pacienti. Zato ob tej priložnosti se enkrat iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali, da smo danes tukaj, posebna zahvala za podporo vodstvu bolnišnice in mnogim podjetjem naše regije, ki so nas finančno podprla.«

Anja Potočnik, dr. med., v. d. vodja Razvojne ambulante s CZO je omenila, da so bili novi prostori Razvojne ambulante s centrom za zgodnjo obravnavo Slovenj Gradec svojemu namenu predani lanskega decembra. V tem času pa so zaživeli v vsej svoji polnosti. “Z donacijami koroških podjetij smo popestrili naše hodnike, opremili eno od delovno terapevtskih ambulant z elementi senzorne terapije, dopolnili notranji motorični poligon ter kupili veliko drugih terapevtskih pripomočkov in elementov.  Velikodušna podpora večine koroških občin nam bo v naslednjih mesecih omogočila še izgradnjo zunanjega senzorno gibalnega poligona, ki bo pomembna dodana vrednost našim terapijam.”

Novi prostori nam omogočajo boljše timsko delo in povezovanje različnih strokovnih področij, uvedbo novih individualnih terapij, začetek že dolgo želenih terapij v manjših skupinah in tudi podpornih skupin za starše otrok s posebnimi potrebami. Otrokom in staršem pa lažjo dostopnost in obiskovanje vseh terapij na enem mestu. Z novimi sodobnimi prostori in opremo lahko sedaj koroškim otrokom s posebnimi potrebami omogočimo integracijo in povezavo z vsemi razvojnimi področji ter nudimo še bolj spodbudno okolje za izvajanje terapij in prepričani smo tudi boljši uspeh le-teh,” je dodala.

“Celoten tim Razvojne ambulante s centrom za zgodnjo obravnavo otrok se iskreno zahvaljuje vsem za izkazano zaupanje in podporo. Zagotavljamo, da se bomo pri svojem delu trudili po svojih najboljših močeh, da tudi v prihodnje otrokom s težavami v razvoju koroške regije omogočimo najboljšo možno oskrbo,” je sklenila.

Na svečanem dogodku so pripravili tudi spremljevalni program, ki so ga soustvarili tudi učenci 3. OŠ Slovenj Gradec.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Danes so v SB Slovenj Gradec z velikim veseljem in ponosom še uradno slovesno otvorili in si ogledali nove prostore Razvojne ambulante s centrom za zgodnjo obravnavo otrok.