Search
Close this search box.

Nova moštna d’čva je Ravenčanka Tamara Ramšak

Na Prevaljah je letos potekal že 24. Izbor moštne d’čve. Tokratna zmagovalka, ki je najbolj očarala občinstvo, prihaja z Raven.

Sadjarsko društvo Mežiške doline v sodelovanju z Društvom podeželske mladine Mežiške doline je ob podpori občin Mežiške doline tudi letos na Prevaljah organiziralo že 24. Tradicionalno Moštno gavdo oz. Andrejevanje, na katerem se je odvil tudi že 24. Izbor moštne d’čve.

Tokrat se je na izbor prijavilo pet kandidatk: Tjaša Ledinek iz Vuhreda, Jasmina in Helena Pokeržnik iz Otiškega  Vrha, Mateja Ažnik iz Pameč pri Slovenj Gradcu in Tamara Ramšak z Raven na Koroškem, ki so se pod budnim očesom strokovne komisije preizkusile v praktičnih igrah in izkazale mnoga znanja, talente in spretnosti.

Največ točk je skozi celotno tekmovanje zbrala Tamara Ramšak z Javornika, ki je s tem osvojila laskavi naziv moštna d’čva 2023 in postala ambasadorka mošta za eno leto. Prav tako je ravno Tamara prepričala občinstvo, saj je postala tudi zmagovalka po preštetih glasovih občinstva. Tako je nasledila lanskoletno zmagovalko Veroniko Ridl iz kmetije Lampret, prav tako z Raven na Koroškem.

Ravenčanki so čestitali in zaželeli uspešno ambasadorstvo naše žlahtne, avtohtone koroške pijače – koroškega mošta, koroške županje in župani.

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

Dogodki

Na Prevaljah je letos potekal že 24. Izbor moštne d’čve. Tokratna zmagovalka, ki je najbolj očarala občinstvo, prihaja z Raven.