Search
Close this search box.

Nomasvello, nega po vaši meri tudi v Slovenj Gradcu

V centru Nomasvello Slovenj Gradec vam ponujajo:

  • fotoepilacijo,
  • fotopomlajevanje,
  • odpravljanje pigmentacij,
  • nega aknaste kože,
  • globinsko čiščenje,
  • prodaja kozmetike Novello.

Fotoepilacija (trajna depilacija) temelji na načelu selektivne fototermolize. Svetloba (foto), ki se aplicira na kožo, se pretvori v toploto (termo) in selektivno uniči (liza) tvorbe celic za rast dlačic. Melanin v dlačici absorbira svetlobo in jo prenese do mešička, kjer s toploto uniči celice, ki hranijo dlačico. Z uničenjem teh celic dlačice počasi odmirajo in odpadajo.

Kako začeti?

Prvi korak je pogovor s stranko, kjer se na podlagi izpolnjenega vprašalnika oceni ustreznost tretmaja. Obenem se opredelijo predeli za tretma, fototip kože in barva, gostota ter debelina dlačic. Tako se določijo optimalne nastavitve za izvedbo tretmaja individualno za vsakega posameznika. Vedno preverimo zdravstveno stanje posamezne stranke in morebitne kontraindikacije. Na koncu brezplačnega poskusnega tretmaja se izvede test na manjšem delu želenega predela za ugotavljanje odzivnosti in preverjanju prisotnosti alergij. Brezplačni poskusni tretma lahko rezervirate v kateremkoli izmed naših 10-ih specializiranih Nomasvello centrov v Sloveniji.

Kako tretmaji trajne depilacije potekajo?

Ker je dlačica ključnega pomena za uspeh tretmaja, je idealna dolžina le-te 1 do 3 mm. Fotoepilacijo lahko izvajamo na vseh predelih telesa razen okrog oči, v ušesu in nosu. Na začetku so tretmaji (odvisno od predela) 5 tednov narazen. Potem pa se ta časovni razmak daljša. Dlačic je z vsakim obiskom manj, so tanjše in počasneje rastejo. Trajna depilacija z Nomasvello tehnologijo je primerna tako za moške kot za ženske. Zaradi tega smo tudi oblikovali enotno uniseks ceno po predelu, ki se ne spreminja ne glede na spol, velikost ali poraščenost.

Kaj lahko pričakujem?

Število tretmajev je odvisno od tipa kože, barve in debeline dlačice, predela telesa, spola in starosti stranke, kot tudi hormonskega statusa. Izvajamo jo lahko na vseh predelih telesa razen okrog oči, v ušesu, v nosu in preko tetovaže. Trajna depilacija je učinkovita samo v eni izmed treh faz rasti dlačic in sicer v anageni fazi, ko je dlačica »vsajena« v mešičku. V tem primeru dlačice igrajo vlogo prevodnika, ki prenaša toploto do mešička in uniči celice, ki ga hranijo. V naslednjih dveh fazah, telogeni in katageni, fotoepilacija ni učinkovita, saj so se dlačice že ločile od svojega mešička in tudi če jih tretiramo, to ne bo vplivalo na omenjene celice. Na vsakem delu našega telesa so dlačice različne, tudi če se nahajajo na istem predelu. Lahko se nahajajo na površini ali globlje, lahko so svetlejše ali temnejše, lahko so v porah z več ali manj žlezami, takoj lojnimi kot znojnimi. To pomeni, da na vsakem predelu našega telesa imamo dlačice, ki se lažje ali težje odstranijo. Toplota uniči mešiček dlačice, ki ostanejo v mešičku še približno en do tri tedne po opravljenem tretmaju in nato same odpadejo. V tej fazi dobite občutek, da dlačice še vedno normalno rastejo, vendar jih bo že po prvem obisku 60 do 80% odpadlo. Sčasoma bodo dlačice popolnoma uničene, pore pa prazne in čiste.

Kakšne so prednosti Nomasvello tehnologije?

Naši centri razpolagajo z najsodobnejšo tehnologijo zadnje generacije z intenzivnim hlajenjem Sub Zero Intense za zmanjševanje občutka toplote in zagotavljanje visoke varnosti tretmaja. Sun&Safe tehnologija pa nam omogoča izvajanje tretmaja na varen in učinkovit način tudi na porjaveli koži v vsakem letnem času in brez daljšega izogibanja soncu, kar je z ostalimi IPL ali laserskimi tehnologijami bilo skoraj nemogoče. Trajna depilacija z IPL tehnologijo predstavlja praktično neboleč tretma in v večini primerov se z nekaj ponovitvami lahko odstrani 80 do 90% vseh dlačic. Dlačice, ki se sčasoma lahko zopet v manjšem številu pojavijo, rastejo počasneje in so veliko tanjše, tako da se lahko odstranijo z enim obiskom. Priporočajo se občasni tretmaji za vzdrževanje doseženega rezultata (enkrat do dvakrat na leto). Uspeh tretmaja izboljšamo z uporabo hidroaktivne emulzije No+Vello© za obraz in telo, ki je trenutno edina profesionalna krema za nego pred in po laserski IPL depilaciji.

Fotomlajevanje obraza in regeneracija kože z IPL tehnologijo

Regeneracija kože ali fotopomlajevanje zmanjšuje gubice in izrazne linije, poudari obliko obraza ter izenačuje polt kože. Koži vrača napetost in sijaj, ki pripomore k zdravemu in pomlajenemu izgledu kože.

Problem staranja kože

Staranje kože je nepovraten proces, za katerega je značilen pojav gub in peg, tanjšanje in ohlapnost kože. Gostota kolagena se zmanjša, koža izgublja elastičnost in postaja občutljiva. Gre za vrsto sprememb, ki nastajajo na koži zaradi neizprosnega vpliva časa, hormonskih sprememb in izpostavljenosti soncu.

To pomeni, da staranje kože povzroča:

  • suhost kože,
  • gube,
  • izgubo elastičnosti, 
  • sončne in starostne pege,
  • stanjšano povrhnjico,
  • razširitev žilic,
  • pojav mrežastih kapilar,
  • hiperpigmentacijo,
  • vaskularne motnje.

Kako fotopomlajevanje ali lasersko pomlajevanje kože deluje?

Fotopomlajevanje deluje na principu uporabe pulzov močne svetlobe, ki prodira v kožo, pri tem pa ne poškoduje površinskega sloja. Toplota se preko svetlobe prenaša na kožo, kar na meji med vrhnjico in usnjico sproži ojačano obnavljanje celic, v globljih plasteh kože pa vzpodbudi fibroblaste k povečani tvorbi kolagenih in elastičnih vlaken, ki zapolnijo gube. Fotopomlajevanje z IPL tehnologijo je neablativna obnova kože. Ta postopek je uspešen pri večini primerov, je neinvaziven in je bil zasnovan za odpravljanje poškodb na koži, ki so nastale zaradi izpostavljanja soncu in staranja. Že po prvem posegu postane koža bolj napeta in gladka. Plitke gubice se izravnajo, koža pa postane bolj čvrsta in elastična. Za optimalni rezultat priporočamo 6 obiskov, ki si sledijo na 14 do 21 dni.

Kako lahko izboljšamo rezultat?

Na podlagi analize vaše kože z uporabo Woodove lučke se določi ustrezna nega za vaš tip kože, opredelijo pa se tudi problematična področja, ki zahtevajo posebno pozornost. Tako lahko strankam ponudimo profesionalne kozmetične izdelke in tretmaje, ki so individualno prilagojeni specifičnim potrebam njihove kože.

Ultrazvok je ena najbolj inovativnih tehnologij v kozmetiki, saj z njegovo pomočjo lahko kožo temeljito globinsko očistimo in odstranimo nakopičene maščobe na neagresiven način in brez uporabe kemičnih proizvodov.

Kako globinsko čiščenje z ultrazvokom deluje?

Oddajanje ultrazvočnih valov skozi kovinsko ploščico omogoča odstranitev odmrlih kožnih celic in vseh ostalih nečistoč s kože ter boljšo absorbcijo aktivnih sestavin No+Vello proizvodov, ki jih nanesemo naknadno. 

n1

Delovanje ultrazvoka v kombinaciji z galvanskim tokom:

  • globinsko očisti pore,
  • temeljit piling brez poškodb in rdečice,
  • odstrani odmrle celice in ostale nečistoče,
  • razstruplja kožo,
  • spodbuja nastanek kolagena in elastina,
  • omogoča boljše vpijanje kozmetičnih izdelkov,
  • odstranjuje ogrce,
  • izboljšuje cirkulacijo in limfni pretok,
  • mikromasaža,
  • stimulira tvorbo novih celic,
  • primerno tudi za zelo občutljivo kožo,
  • zmanjšuje gubice in izrazne linije.

Globinsko čiščenje je idealna priprava kože na tretmaje fotopomlajevanja, nege aknaste kože in odpravljanje pigmentacije.

Želim izboljšati svoj rezultat

Specializirani profesionalni kozmetični izdelki, ki dopolnjujejo in dodatno izboljšajo učinek Nomasvello tretmajev. Najsodobnejše linije kozmetike za vsak tip kože.

n4

Globinsko čiščenje kože z ultrazvokom

Združuje dve nepogrešljivi tehnologiji (ultrazvok in galvanski tok) v enem aparatu, zato lahko kožo temeljito globinsko očistimo in odstranimo nakopičene nečistoče na neagresiven način in brez uporabe kemikalij.

Nomasvello predstavlja novost pri negi aknaste kože z lasersko tehnologijo.

Pri negi aknaste kože toplota v globljih plasteh kože uniči bakterije, ki povzročajo nastanek aken. Istočasno se sproži proces obnove kože, ki zmanjša površinske brazgotine.

Katere so novosti pri negi aknaste kože?

Zaradi modernizacije lepotne tehnologije za nego aknaste kože zelo uspešno izkoriščamo fototermično delovanje intenzivne pulzne svetlobe. Žarki, ki jih oddaja Nomasvello tehnologija, delujejo na vse mehanizme nastanka aken: povečane lojnice, izločanje spremenjenega loja, prehitro poroženevanje celic v izvodilu lojnic in na bakterije, ki povzročajo vnetje. Zdaj je že več kot 70% uspešnih tretmajev narejeno z lasersko tehnologijo.

Intenzivna pulzirajoča svetloba ima DVOJNI učinek:

  • antibakterijsko delovanje (uničuje bakterije),
  • regenerativno delovanje (stimulira rast epitelijskih celic – obnovo povrhnjice in proizvodnjo kolagena ter pospešuje celjenje ran).

Prednosti Nomasvello nege aken so: enostavnost, varnost, ekonomičnost, brez bolečin in z rezultati, ki so vidni že po parih obiskih.

Kako poteka laserska nega aknaste kože?

Pred laserskim odstranjevanjem aken se je potrebno vsaj 1 mesec izogibati sončnim žarkom, zato je nega aken priporočljiva v jesenskem, zimskem in pomladnem času. Tretma je praktično neboleč (občuti se kot zbadanje in toplota). Tretmaji si sledijo v časovnem zaporedju vsak teden po dva obiska 3-6 tednov, odvisno od stanja aken. Pri nekaterih se postopek lahko ponovi v dveh ali treh serijah. Med posameznimi serijami je 21 dni premora, da se sebum iz aken lahko izloči in koža regenerira.

S tretmajem odpravljanja pigmentacije dosegamo estetsko izboljšanje kvalitete kože za bolj zdravo in enakomerno polt

Nakopičen melanin vsrka svetlobo, zaradi katere pigmentni madeži najprej potemnijo, nato se odluščijo. Z vsakim obiskom polt postaja bolj enakomerna.

Kako pigmentacija ali pigmentni madeži nastanejo?

Vsi si želimo lepe in gladke kože brez znamenj in posledic staranja. Žal staranje kože, naravni pigment, ki ga imamo v koži, in izpostavljenost vremenskim in drugim vplivom kožo sčasoma spremeni. Na njej se pogosto pojavijo starostne pege, ki so enakomerno obarvane lise rjavkaste barve. Najpogosteje se pojavijo na hrbtni strani dlani, na podlahti, na obrazu in dekolteju, se pravi na najbolj izpostavljenih predelih telesa. Njihov nastanek je odvisen od tipa kože in izpostavljenosti UV-sevanju. Pojavljati se začnejo kmalu po štiridesetem letu, včasih pa tudi že prej, predvsem zaradi hormonskih motenj, kot sta nosečnost in uživanje kontracepcijskih sredstev. Po nekaterih podatkih naj bi kar 90 odstotkov prebivalstva, starejšega od šestdeset let, imelo manj ali več pigmentnih madežev. Poleg prekomerne izpostavljenosti UV-žarkom in hormonskih motenj lahko na nastanek pigmentnih madežev vplivajo tudi staranje kože, zdravila (na primer antibiotiki, kot je tetraciklin, preparati proti povišanemu sladkorju v krvi, šentjanževka), dišave (na primer bergamotno olje), brazgotinjenje po vnetjih (na primer akne). Čeprav pigmentni madeži v večini primerov niso nevarni, pa so lahko z estetskega vidika sila moteči, zato je potreba po njihovem odpravljanja iz generacije v generacijo večja.

Kako odpravljamo pigmentacijo z Nomasvello tehnologijo?

Intenzivna pulzirajoča svetloba Nomasvello tehnologije se absorbira izključno v celice, ki vsebujejo prekomerne koncentracije pigmenta (melanina) in uniči pigmentna zrnca, ki najprej potemnijo, nato pa se odluščijo. To ne uniči okoliških tkiv in ne odstrani normalne barve kože. Svetlobne impulze, ki jih oddaja IPL tehnologija, občutimo kot rahlo nelagodje, vendar za večino ljudi ni preveč neprijetno. Dosežemo lahko približno 95% zmanjšanje pigmentacije pri starostnih pegah in sončnih pegah. Materina znamenja žal niso tako predvidljiva, saj se pri njih stopnja posvetlitve lahko spreminja. IPL tehnologija se ne uporablja za dermatološko sporne madeže in za izrastke ali druge globlje pigmentne strukture. Odstranjujemo lahko posamične večje lise ali številne manjše, komaj opazne lise, ki dajejo koži starikav videz. Do neke mere lahko načeloma vplivamo tudi na pomlajevanje kože ter zmanjšanje por in tako omogočimo mladostnejši videz kože. Glede na predel, ki ga tretiramo, je potrebnih običajno tri do pet obiskov v razmaku dveh tednov. Število obiskov je lahko tudi večje, saj je tretmaje potrebno izvajati, dokler pigmentni madeži ne zbledijo.

Če niste popolnoma prepričani glede vašega tipa kože, so pri Nomasvellu za vas pripravili posebne pakete neg, ki vključujejo BREZPLAČNO analizo z Wood lučko, ki si jih lahko ogledate TUKAJ.

Prava kozmetika za vaš tip kože

Strokovnjaki pri Nomasvellu so razvili vrhunsko profesionalno kozmetiko, ki se prilega različnim tipom kože. Aktivna sestavina za čiščenje kože je aloe vera, ki deluje protivnetno in pomirjujoče, blaži srbenje in je naravni regenerant ter spodbuja zdravljenje in obnovo celic. Izvlečki kamilice, ovsa in mimoze zagotavljajo pomirjujoče in antioksidativno delovanje. Poleg tega je tukaj še sredstvo za vlaženje in obnovo hidrolipidnega sloja, katerega najpomembnejša lastnost je antiseptično delovanje, ki preprečuje širjenje bakterij in dolgotrajno učinkuje na kožo.

V morju izdelkov, ki so na voljo, je včasih izbira zelo težka, nakup pa tako pogosto zgrešen. Pomemben je posvet s strokovnjakom. V Nomasvello centrih po Sloveniji z analizo z Wood lučko ocenimo, kaj vaša koža potrebuje. Pogosto pozabimo, da je koža po napornem dnevu in uporabi ličil precej občutljiva in izčrpana.

Na voljo vam je  edinstvena formula v stotinah mehurčkov, ki bogati kožo z lipidi in je zaradi blage formule primerna za vse tipe kože, tudi za zelo občutljivo kožo. Govora je o liposomski vodi, ki deluje 3 v 1: čisti, tonificira in neguje. Še posebej je priporočljiva za nego mešane, mastne in občutljive kože. Kožo globinsko očisti, vendar je ne izsuši in je učinkovitejša od miceralne vode, saj ima večjo sposobnost čiščenje in obnavlja zaščitne funkcije kože. Priporočljivo je, da si z Nomasvello liposomsko vodo očistite obraz zjutraj in tudi zvečer, da odstranite s kože odvečno maščobo, ličila in vso umazanijo, lahko pa jo uporabite tudi čez dan, zlasti po telesni vadbi, sprehodu na soncu in ob občutku, da je koža utrujena.

Dogodki