Search
Close this search box.

Nocoj smo bili priča še prazničnemu koncertu Pihalnega orkestra Šentjanž pri Dravogradu

Božično novoletni koncert je v Šentjanžu že tradicija. Hkrati je tudi poklon dnevu samostojnosti in enotnosti. Telovadnica OŠ Šentjanž je bila napolnjena do zadnjega kotička.
Koncert Pihalnega orkestra Šentjanž pri Dravogradu

V čast državnemu prazniku je uvodoma zazvenela slovenska himna. Nato je za vse prisotne spregovoril slavnostni govornik na proslavi, ki je bil tokrat podpolkovnik Jure Himelrajh, sicer poveljnik 74. PEHP.

Navzoče je nagovoril tudi novi župan Občine Dravograd Anton Preksavec, ki seveda ni pozabil tudi košarice dobrot za orkester.

Bili smo priča glasbeno res zelo pestremu in bogatemu programu orkestra, ki napreduje iz leta v leto. Nocoj je igral pod taktirko odličnega dirigenta Mihe Šrimpfa. Ta je strokovno vodenje orkestra prevzel v začetku letošnjega poletja. Pred tem ga je vrsto let uspešno vodil profesor Alojz Lipovnik, ki je bil med publiko tudi nocoj. Med gosti je bil tudi Boris Selko, ki je predsednik Zveze slovenskih godb. Zaslužnim je podelil visoka priznanja za opravljeno preteklo delo v orkestru.

Seveda je spregovoril tudi predsednik Pihalnega orkestra Šentjanž Tomo Navodnik ter se zahvalil za podporo številnim prijateljem in podpornikom orkestra. Poudaril je tudi, da se za podmladek v Šentjanžu zagotovo ni bati.

V samem programu so sodelovali še učenci in učenke OŠ Šentjanž ter MPZ Šempeterski pavri. Program pa je povezovala Katja Čevnik. Vsi prisotni smo se strinjali, da je bil to še en imeniten koncert, ki je bil lepo praznično darilo vsem nam. Občinstvo pa je orkester nagrajevalo z bučnimi aplavzi in to pove več kot tisoč besed. Ja, bil je lep glasbeni večer.

Vir: Pihalni orkester Šentjanž

Božično novoletni koncert je v Šentjanžu že tradicija. Hkrati je tudi poklon dnevu samostojnosti in enotnosti. Telovadnica OŠ Šentjanž je bila napolnjena do zadnjega kotička.