Search
Close this search box.

Neverjetne dekoracije Korošice Eve Klinc osvojile tudi Las Vegas

Eva Klinc, Slovenjgradčanka, ki je v tujini nagrajena dekoraterka tort in njene 3D kreacije iz naravnih, užitnih materialov so njene nadrealistične.

Eva Klinc, dekoraterka tort oziroma umetnica tort, je v življenju počela že veliko različnih stvari. Od oblikovanja, petja, bila je glasbena piarovka ter učiteljica. Vse to je počela z ljubeznijo, a ni izhajala iz tega, kar si resnično želi početi. Šele z dekoriranjem tort živi svoje sanje.

Je oseba, ki izžareva toplino, razumevanje in pozitivno energijo. V sebi nosi zasanjanost, energičnost in se v življenju ne ustavi pred težavo. Njen moto: “Vse je mogoče“, se izraža v njenih kreacijah, v pogovoru in v življenju, ki ga živi. Kljub življenju, ki ga je pred časom izkusila v Avstraliji, se tam ni počutila doma, srce jo je pripeljalo nazaj v Slovenijo, kjer si želi zapisati lepo zgodbo o pomoči ljudem, da se najdejo. Ima rada izzive, ki se jih loteva z veliko vnemo in strastjo.

Njen zadnji izziv, ki si ga je zadala, je bil izdelati doprsni kip iz 20 kg čokolade znanega slaščičarja Amaury Guichona, zvezde Netflixove oddaje Čokoladna šola. Kljub negativnim mnenjem okolice, da kipa nikakor ne bo mogla pripeljati v Las Vegas, je trmasto vztrajala in ob podpori družine, prijateljev ter neverjetnih okoliščin, ki so ji pri tem pomagale, kip varno pripeljala z letalom v Las Vegas. Pri tem ji je pomagal tudi ameriški poslovnež, katerega je spoznal na akademiji Evin dobri prijatelj Sandi Planinšek, ter ji primaknil denar za letalske vozovnice. Tako je kip lahko osebno podarila Amaury Guichonu za njegov rojstni dan.

Eva Klinc še sama ne ve, koliko ur je porabila za to, da je izdelala ta kip, preprosto je nehala šteti. “Povem lahko, da sem ga začela izdelovati oktobra lani. Začela sem pri glavi, in sicer sem najprej izdelala model glave oziroma lobanje iz želatine, vanj pa sem nato vlila stopljeno čokolado”.

Pred časom se je lotila tudi poučevanja na eni izmed slaščičarskih šol. Vendar je kaj kmalu spoznala, da klasični šolski sistem ni zanjo, saj ta ne išče znanja in ne daje nič več kot to, kar je zapisano v šolskem kurikulumu. Predvsem pa jo je motilo dejstvo, da ta sistem ne sprejema otrok, ki so drugačni – takšnih, ki imajo težave, pa so kljub temu zelo bistrega uma. Učila jih je na drugačen način, na način, s katerim je iz njih zvabila najboljše, učila jih je za življenje. Učenci so blesteli, radi prihajali na ure in imeli zasluženo dobre ocene. Ampak rigiden šolski sistem ne sprejema drugačnih pristopov, četudi je ta bistveno boljši za dobro počutje in rast otrok. Zato se je odločila, da šolo zapusti in poskuša otrokom in odraslim ljudem pomagati izven klasičnega šolskega sistema.

Ustanovila je Sugar Queen Akademijo, s katero ima velike načrte. Eva verjame, da je za uspeh najbolj pomembno kako razmišljamo o sebi in svetu. Tehnično znanje je samo manjši del enačbe uspeha. Večina nas zablesti, ko nekdo verjame v nas, ko nam nudi oporo in pomaga, da se znebimo strahu pred neuspehom. V načrtu ima slaščičarsko akademijo, kjer bodo učenci poleg tehničnega znanja pridobili tudi znanje za življenje. Kako uspeti, kako se ti v življenju lahko vse uresniči, če si to zares želiš in v to verjameš. Kako zaupati vase. Kako se oglaševati.

V svoji misiji inspirirati ljudi, da verjamejo, da je vse mogoče, ni sama. Moči je združila s slaščičarjem Sandijem Planinškom, ki postaja eden od najbolj iskanih slaščičarjev pri nas. Oba si postavljata nemogoče izzive, da dokažeta, da se vse da narediti, če zaupaš vase in če vsaj nekdo verjame tudi vate.

Eva verjame, da je za uspeh bolj pomembno čemu rečeš ne, kot čemu rečeš ja, zato poskuša skrbno izbrirati čemu namenja čas, da obdrži osredotočenost in jasen cilj. Takrat se začnejo uresničevati sanje in nemogoče postane mogoče.

Sama pravi, da je imela srečo, ker je v šoli spoznala otroke s posebnimi potrebami in se je od njih ogromno naučila ter spoznala, koliko ti lahko ti otroci ponudijo in te naučijo. To jemlje kot velik privilegij.

Izrazila je eno veliko željo: ” Želela bi, da bi me vsi, ki začutite, da bi radi bili del te misije in pomagali ljudem, kontaktirate in me poiščete, saj skupaj lahko premikamo tudi gore.”

Dogodki

Eva Klinc, Slovenjgradčanka, ki je v tujini nagrajena dekoraterka tort in njene 3D kreacije iz naravnih, užitnih materialov so njene nadrealistične.