Search
Close this search box.

Neurje je spet zajelo Ribnico na Pohorju, ponekod po Sloveniji je padala tudi toča (VIDEO in FOTO)

FOTO: Neurje.si, avtor fotografije: Rezi Žonta. Toča na območju Zasavja.

Popoldne so nekatere kraje zajela lokalna neurja z močnejšim vetrom, nalivi, ponekod pa je klestila tudi toča. O neurju poročajo iz območja Maribora, Ribnice na Pohorju, Rogaške Slatine, Velenja, Zagorja ob Savi, Črnomlja in Metlike. Kot navaja spletni portal Neurje.si pa je večji del Slovenije z nevihtami za danes že zaključil.

Zaradi močnega neurja je na območju občine Ribnica na Pohorju meteorna voda ogrožala stanovanjske objekte, na lokalne ceste se je sprožilo več manjših plazov. Gasilci PGD Ribnica – Josipdol so odmašili in odstranili most, ki ga je poškodoval narasel vodotok, z lokalnih cest odstranili nanose zemljine in mulja. Cesta proti “Greglovem grabnu” zaradi poškodovanega mostu ni dostopna, cesta po Slivniškem grabnu je deloma prevozna.

Naj spomnimo, da je neurje s točo zajelo Ribnico na Pohorju že 17. julija, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

V občini Črnomelj sta zaradi neurja okoli 18.25 pri naselju Dragatuš in v naselju Brdarci drevesi padli na cestišče. Gasilci PGD Dragatuš in delavci cestnega podjetja so ju odstranili. V Dragatušu in Brdarcih je razkrilo ostrešje treh stanovanjskih hiš in pet gospodarskih poslopij. Gasilci PGD Dragatuš so pokrili razkrita ostrešja.

VIDEO: Zgornji Janževski vrh (Ribnica na Pohorju). Vir: Neurje.si, avtor: Mitja Mori

Zgornji Janževski vrh, občina Ribnica na Pohorju, danes popoldan. Hvala Mitja Mori za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 21. julij 2019

Ob močnejšem deževju in vetru je v občini Maribor voda zalila dvorišče stanovanjske hiše, garažno hišo in cesto. Veter pa je podrl drevo na stanovanjsko hišo. Posredovali so poklicni gasilci GB Maribor in gasilci PGD Pekre, ki so očistili odvodne jaške in omogočili vodi, da odteče ter odstranili drevo s strehe stanovanjske hiše.

V občini Metlika je zaradi močnega vetra na cesto Črnomelj—Metlika pri kraju Grm pri Podzemlju padlo drevo. Gasilci PGD Metlika in delavci cestnega podjetja so odstranili drevo. V naselju Gradac je veter odtrgal del ostrešja gasilskega doma katero je padlo na bližnjo ograjo športnega igrišča. Gasilci PGD Gradac in PGD Metlika so popravili ostrešje in ga pokrili s strešniki.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo jutri povečini sončno. Predvsem v gorskem svetu lahko nastane kakšna nevihta. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do okoli 22, najvišje dnevne od 28 do 33 °C. V torek in sredo bo sončno in vroče. V Vipavski dolini bo še pihala šibka burja.

Vir: SPIN, Neurje.si, ARSO