Search
Close this search box.

Neuradno: v četrtek 1656 novih okužb

Po neuradnih podatki spletnega portala Siol.net smo v Sloveniji v četrtek ob 6745 opravljenih testih potrdili pri 1656 ljudeh.

Kot navaja Siol.net pomeni, da je bilo od vseh testiranih pozitivnih kar 24,6 odstotka ljudi. Število okuženih je le nekaj manjše kot dan prej, ko smo zabeležili nove rekordne številke.

Uradne informacije sledijo.

Ob 6215 testiranjih so potrdili v sredo potrdili 1663 primerov. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 357 bolnikov, 62 oseb potrebuje intenzivno nego. Umrlo je še devet bolnikov s covidom-19. Na Koroškem smo v sredo zabeležili 66 novih potrjenih okužb s covid-19.

Pri tem naj omenimo, da so v slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov doslej v 11 dneh okužbe z novim koronavirusom potrdili pri 38 stanovalcih in treh zaposlenih. V sredo so skupno 18 okuženih stanovalcev, ki niso kazali znakov bolezni, prepeljali v Bolnišnico Topolšica, kjer je od prejšnjega petka urejen negovalni oddelek za asimptomatske bolnike iz domov starejših.

Preberite še: Okužene iz slovenjgraškega doma starostnikov bodo preselili v Terme Topolšica

V četrtek pa so v slovenjgraški bolnici med 92 testiranimi vzorci potrdili 7 pozitivnih primerov. Rezultati poleg rednega testiranja bolnikov v Urgentnem centru vključujejo tudi nadaljevanje obširnega testiranja na več oddelkih v bolnišnici.

Preberite še: V slovenjgraški bolnici potrdili sedem novih okužb, dve osebi sta umrli

VIR: Siol.net, SBSG, STA

https://www.koroskenovice.si/novice/okuzene-iz-slovenjgraskega-doma-starostnikov-bodo-preselili-v-terme-topolsica/
Po neuradnih podatki spletnega portala Siol.net smo v Sloveniji v četrtek ob 6745 opravljenih testih potrdili pri 1656 ljudeh.