Search
Close this search box.

Nepridipravi iz Dežele škratov odnesli coprnico Zofko

V Deželi škratov, kjer vsako leto v jesenskem času poteka Jesensko škratovanje, so nepridipravi odnesli enega izmed prvih likov, ki so ga postavili v njihovo deželo – coprnico Zofko.

“Coprnica nam včasih ušpiči kakšno lumparijo. Tokrat jo je ucvrla neznano kam. Najverjetneje na hrbtih kakšnih mladih nadobudnežev, ki počno lumparije. Morda so jo falotje le želeli prestaviti kam na njim bolj zanimivo mesto? Zato vse, ki bi karkoli vedeli ali čarovnico kje videli, naj nam sporočijo, da se vrne nazaj. Je namreč eden prvih likov, ki smo jih postavili v našo deželo in ne rabimo poudarjati koliko nam pomeni.” so zapisali na Facebook profilu Dežele škratov.

Coprnica nam včasih ušpiči kakšno lumparijo. Tokrat jo je ucvrla neznano kam. Najverjetneje na hrbtih kakšnih mladih…

Objavil/a Dežela škratov dne Četrtek, 20. avgust 2020

Coprnica Zofka je sicer znana po tem, da vsako jutro že zgodaj prične s kuhanjem kačje sline za starševsko sitnobo ter črvovega in žabjega zvarka za otroško porednost.

Pri tem pa naj omenimo, da Dežela škratov nima delovnega časa. Obiski so trenutno mogoči le za vnaprej dogovorjene termine za skupine (nad 20 obiskovalcev).

Preberite kako je bilo lani v Deželi škratov na Jesenskem škratovanju: Deželo škratov preplavile rdeče koničaste kape (FOTO in VIDEO).

VIR: FB Dežela Škratov

Dogodki