Search
Close this search box.

Deželo škratov preplavile rdeče koničaste kape (FOTO in VIDEO)

Danes se je pričelo Jesensko škratovanje v Deželi škratov.

Skupine otrok so s starši gradile škratovo vas iz naravnih materialov, kjer se bodo lahko otroci v nastalih hišicah igrali skrivalnice še jutri in naslednji vikend. Neverjetne otroške mojstrovine so nastale pri ustvarjanju bučnih škratkov in skulptur iz vej, buč, storžev in vsega, kar je malim prstkom prišlo naproti pri ustvarjanju, da so okrasili škratovo vas.

Dežela škratov.
Dogajanje v Deželi škratov poteka skozi ves dan.

Vsi otroci, sestrice, bratje, starši in stari starši, babice, dedki, tete in strici odpravite se v čisto pravo deželo škratov, ki je postavljena na rob gozda, na Gmajni pri Slovenj Gradcu. Tam vas bo sprejel čisto pravi škrat in vas odpeljal v škratov gozd. Pokazal vam bo zanimiva bajeslovna bitja, med drugim vile, Perkmandeljca, Divjo jago, Povodnega moža, ob koncu pa vas bo odpeljal še čez travnik, kjer vam pokazal dom coprnice Zofke.  

V Dežela škratov se že zbirajo škrati,🧝🏽‍♂️škratinje 🧝‍♀️ in druga bajeslovna bitja.🧙🏽‍♀️🎃☀️ Dogajanje bo čez cel vikend…🍂

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 05. oktober 2019
Jesensko škratovanje v Deželi škratov.

Danes kot tudi vse naslednje dni Jesenskega škratovanja so pripravili različne prireditve. Med drugim Škratov vlak prevaža obiskovalce, buče, piščančke in vse ostale v posebnih pletenih košarah. V škratovem gozdu je posebej zanimivo tudi zaradi sokola in sove, ki zmeraj z veseljem priletita na obisk škratkom. Škrat Stiskač nujno potrebuje pridne roke za pomoč pri stiskanju jabolk, zato – otroci brž na pomoč! A to je le ena od delavnic na Jesenskem škratovanju. Najbolj priljubljene so kotaljenje buč, “bučomet” in metanje petelinčkov visoooooko v zrak. Preizkusite se lahko v ravnotežju na škratovem poligonu in v urjenju natančnosti pri lovljenju ribic. Tam je tudi coprnica Zofka, ki vsako jutro že zgodaj prične s kuhanjem kačje sline za starševsko sitnobo ter črvovega in žabjega zvarka za otroško porednost. Škrat Gofljač na lesenem odru vabi na ogled predstav za otroke, k igri na lesenih igrah, škratovem poligonu, nikdar pa ni skop s pohvalami škratovskih jedi: palačinke, flancati in krompirček mu gredo v posebno slast. Ne manjka tudi ustvarjanja iz naravnih materialov ter živalic, ki jih otrokom na obraze rišejo vesele škratinje. 

Škratov vlak prevaža obiskovalce, buče, piščančke in vse ostale v posebnih pletenih košarah.
Škrat Stiskač nujno potrebuje pridne roke za pomoč pri stiskanju jabolk.
Coprnica Zofka ima letos novo obleko.
Leseni vrtiljak otroke zavrti v pletenih košarah.
Vesele škratinje otrokom porišejo obraze.

JESENSKO ŠKRATOVANJE V DEŽELI ŠKRATOV:

Jesensko škratovanje v Deželi škratov: 5. in 6. ter 12. in 13. oktober, od 11. ure dalje.

Dogodki