Search
Close this search box.

Nekaterim delavcem 70 evrov nagrade, če se bodo cepili proti covidu-19

Kot kaže, so se v nekaterih podjetjih odločili, da bodo delavce, ki se bodo cepili proti covidu-19, tudi denarno nagradili.

“Družbi skrbita za zdravje svojih zaposlenih in njihovih družin, spodbujata odgovorno ravnanje in zaupanje v dognanja strokovnjakov s področja zdravja, zato želita nagovoriti svoje zaposlene k razmisleku in cepljenju proti covidu-19,” so zapisali pri ETI Elektroelement in Eti Proplast iz Izlak. Zato predlagamo, da se poučite o prednostih cepljenja, se na cepljenje prijavite na načine, kot jih oglašuje država, ter se cepljenja tudi udeležite,je razvidno iz obvestila omenjenih družb, ki ga je objavil uporabnik Twitterja.

Kot je še navedeno v dopisu, bosta omenjeni družbi izplačali nagrado vsakemu zaposlenemu in agencijskemu delavcu, ki bo do 15. avgusta pisno izjavil in verodostojno izkazal (s cepilnim kartončkom ali drugim enakovrednim dokazilom), da je popolno cepljen proti covidu-19.

Razpisana enkratna nagrada je 70 evrov, prejemnik pa se lahko sam odloči, ali se mu nagrada prišteje k bruto plači ali neobdavčena nakaže na njegov osebni pokojninski račun, so še dodali.

Sicer pa bodo, kot smo že poročali TUKAJ, v skladu z nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19 po državi v naslednjih tednih začeli intenzivneje izvajati sistematično cepljenje zaposlenih v gospodarstvu. Zagon cepljenja je predviden v začetku junija. Nekaj ključnih informacij za podjetja so pripravili na ministrstvu za zdravje.

Dogodki

Kot kaže, so se v nekaterih podjetjih odločili, da bodo delavce, ki se bodo cepili proti covidu-19, tudi denarno nagradili.