Search
Close this search box.

Nekaj predlogov, kam za praznik žena na Koroškem

Bliža se 8. marec, dan žena, ki ga boste lahko na Koroškem praznovali od danes in vse do sobote, ko bodo na sporedu še zadnje predstave in zabave v počastitev praznika vseh žensk.  Nekaj dogodkov in prireditev smo za vas izbrskali tudi mi.

Danes, 6. 3. 2019, ob 17.00 vabijo Občina Radlje ob Dravi, Osnovna šola Radlje ob Dravi in Glasbena šola Radlje ob Dravi, da se jim pridružite v Športni hiši Radlje ob Dravi, kjer pripravljajo proslavo v počastitev mednarodnega dneva žena. V programu sodelujejo učenci OŠ Radlje ob Dravi, učenci Glasbene šole Radlje ob Dravi in gostja Ditka Čepin.

V Črni na Koroškem pa bodo danes izdelovali darila. Na ustvarjalne urice za otroke, ki bodo od 14. ure naprej v Medgeneracijskem centru PLAC, vabijo vse učence OŠ Črna na Koroškem. Izdelali boste lahko različne izdelke za mamice, babice, sestre … ob bližajočem se dnevu žena.

Na proslavo ob dnevu žena vabi Občina Črna na Koroškem. Na prireditvi, ki bo 8. 3. 2019, ob 17.00 v Kulturnem domu Črna bodo nastopili učenci OŠ Črna na Koroškem, otroci Vrtca Kralj Matjaž in uporabniki CUDV Črna. Slavnostni govornik bo krajan dr. Tomaž Simetinger, etnolog, kulturni antropolog in dobitnik priznanja Zlati znak, enega najvišjih priznanj JSKD.

FOTO: FD Pušlc

Prireditve, ki jo ob dnevu žena pripravlja Folklorno društvo Pušlc v sodelovanju z Osnovno šolo Mežica in Vrtcem Mežica, se lahko udeležite v petek, 8. 3. 2019, ob 18.00 v Narodnem domu Mežica. Na odru se bo predstavilo več kot 100 otrok, in sicer Otroška FS Pušlc Mežica, otroci Vrtca Mežica, skupina Katrce OŠ, Črički OŠ, Dobrovoljčki OŠ in Mila Prevorčič & Mihael Tomec. Vabljeni, da se jim pridružite.

Gledališka skupina Koroškega medgeneracijskega centra. FOTO: TIC Ravne

Na Ravnah na Koroškem si boste lahko ogledali predstavo “Življenje pa teče naprej”, ki bo
8. 3. 2019 ob 18. uri v Kulturnem centru Ravne. Na odru se bo predstavila Gledališka skupina Koroškega medgeneracijskega centra pod režijo Viktorije Pisar. Igro pa podarjata Občina Ravne na Koroškem in Društvo upokojencev Ravne. Prijazno vabljeni.

»V mesto prihaja pomlad,« pa pravijo v Slovenj Gradcu. Zato 8. marca prijazno povabljeni v center Slovenj Gradca, kjer so lokali mestnega jedra za vas pripravili številne ugodnosti, popuste in akcije. Na ta praznični dan pa vam bosta na ulicah mesta, s pesmijo in cvetjem, pozornost izkazovala tudi romantična trubadurska pevca. Gremo v mesto!

Na praznik žensk niso pozabili niti v Vuzenici, kjer bodo prav tako v petek, 8. 3. 2019, poskrbeli za prijetno prireditev, ki jo prireja Občina Vuzenica. Vabljeni na dan žena z vokalno skupino Eros in učenci OŠ Vuzenica, s pričetkom ob 19.00 v Modri dvorani Vuzenica. Naj še omenimo, da je vstop prost.

V Žerjavu pa vas bodo v počastitev praznika vseh žensk nasmejali člani KD Holmec z igro Poštar Jakec, in sicer v soboto, 9. 3. 2019, v Delavskem domu Žerjav. Še pred igro pa se bodo ob 17. uri na odru predstavili otroci OŠ in vrtca Žerjav. 

Smo amaterska dramska skupina kulturnega društva Holmec. Z igranjem se ukvarjamo ljubiteljsko. Kot skupina se zelo dobro razumemo, vsi smo veseljaki, zato igramo same komedije. Naš moto je, da na predstavah čim več ljudi spravimo v dobro voljo. Poštar Jakec je naša tretja igra, ki jo predstavljamo na Koroškem in širše. Ljudje, ki hodijo na naše predstave, se resnično nasmejejo in nam po predstavi pogosto stisnejo roko in čestitajo, kar je nam potrditev, da igramo dobro«, je pred sobotno prireditvijo povedala predsednica KD Holmec Jožica Pšeničnik.

Morda pa je dan žena tudi priložnost, da si ogledate ljubezensko zgodbo, ki je očarala že več kot 80.000 gledalcev. Ekipa muzikala Cvetje v jeseni bo peto leto od prve uprizoritve v Ljubljanskih Križankah s poslovilno turnejo sklenila svojo pot. Priložnost za ogled igre se ponuja že to soboto, 9. 3. 2019, ob 19. uri, ko bodo člani zasedbe nastopili na odru Narodnega doma v Mežici. Vstopnice po ceni 25 evrov si lahko zagotovite TUKAJ.

Na že tradicionalno praznovanje ob dnevu žena pa vabi tudi Gostilna Polena, in sicer v soboto, 9. 3. 2019, od 19. ure naprej.

Na Kopah, kjer se sezona zabav v Holcerju počasi končuje, pa bo v soboto zvečer nastopil eden od najbolj popularnih hrvaških pevcev, večni romantik in zapeljivec ženskih src, Ivan Volarić Zak, za zabavo pa bo poskrbel tudi DJ NEY. Vstopnine ni.

V soboto, 9. 3. 2019, ob 19:00 v Družbenem domu na Prevaljah Pihalni orkester Prevalje prireja tradicionalni plesni večer. Letošnji plesni večer bo sicer v znamenju gregorjevega, praznika ljubezni. Morda pa je tudi priložnost, da na ta dan svojo drago odpeljete na ples za njen praznik, praznik žensk. Več o prireditvi pa si lahko preberete na strani Koroških Novic s klikom na to povezavo. 

V Mehiški restavraciji Saloon pa bo v petek, 8. 3. 2019, od 20. ure naprej goste zabavala Helena Blagne. Dogodek je za enkrat že razprodan, lahko pa spremljate Facebook stran restavracije Saloon, morda boste imeli srečo in se bo kakšno mesto sprostilo.

Dogodki