Search
Close this search box.

Napiši pismo stanovalcu, ki biva v domu za varstvo odraslih

Domovi za starejše so za obiskovalce zaprti in ker je tudi sicer, ne le v obdobju novega koronavirusa, veliko ljudi osamljenih, so v Festivalu Velenje začeli projekt Pisma znanim neznancem. Ta pisma bodo predali Domu za varstvo odraslih Velenje.

“Predstavljajte si Tončko, Franceta, Marjeto, Greto, Majdo, Antona, Marijo, Jožeta, Janka, Silvo, Faniko, Jerneja … in jim napišite pismo. Komurkoli. Znanemu neznancu, ki je v teh dneh osamljen, žalosten in morda tudi prestrašen! Sporočite mu kaj lepega, iskrenega, spodbudnega, delite z njim kakšno dobro zgodbo, napišite pesem, pošljite mu srčne pozdrave.”

Ker pisem v tem času zaradi možnosti prenosa novega koronavirusa ne smejo pošiljati po pošti, so v Festivalu Velenje domislili drugo pot. Če imate možnost pisma napišite na roko in jih potem poskenirajte, sicer pismo napišite v elektronski obliki in jih pošljite na elektronski naslov barbara.pokorny@festival-velenje.si.

Prispela pisma bodo poslali v Dom za varstvo odraslih Velenje, tam pa bodo sodelavci pisma natisnili, jih zložili v kuverte in jih predali stanovalcem. Nekateri stanovalci bodo pisma lahko prebrali sami, drugim pa bodo pomagali zaposleni.

VIR: Festival Velenje

Dogodki